До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найбільш резонансні вбрання членів королівської сім'ї

Від вечірньої сукні принцеси Діани, яка навмисно порушила всі королівські протоколи, до порваних джинсів Меган Маркл — Vogue згадує найбільш резонансні вбрання членів королівської сім'ї.

Рвані джинси

Коли принц Гаррі та Меган Маркл уперше разом з’явилися на публіці на Іграх Нескорених у 2017 році, світ зосередився на одному: розрізі на джинсах зірки "Форс-мажори". Так, до того моменту принцеси й герцогині одягали денім, зокрема, його полюбляє герцогиня Кембридзька. Проте, подерті скінні Меган Маркл, безумовно, кинули новий виклик консервативності королівського дрес-коду.

Реклама
"Мстива сукня"

Принцеса Діана вирішила надягти чорну оксамитову сукню Christina Stambolian на вечірку в галерею Serpentine у 1994 році — того самого дня, коли по телебаченню розповіли про зради принца Чарльза — в останній момент. Вона планувала прийти в Valentino, але бажання "мати вигляд на мільйон доларів" змусили її віддати перевагу сукні з відкритими плечима.

Благодійний подіумний вихід

Виготовлення прозорої сукні, оздобленої стрічками й контрастним мереживом, коштувало молодій дизайнерці Шарлотті Тодд 30 фунтів стерлінгів, а під час аукціону її продали за 125 000 фунтів стерлінгів. Вірогідно, Кейт, з її локонами та сріблястим лаком для нігтів, вплинула на феноменальний ріст ціни сукні. Щоб дізнатися, що насправді думає принц Вільям про прозору сукню, яку Кейт Міддлтон надягла на імпровізований подіум під час благодійного заходу в університеті Сент-Ендрюса, прочитайте книгу Тіни Браун The Palace Papers.

Прозора спідниця

Молода леді Діана Спенсер рано відчула увагу громадськості. У 1980 році її сфотографували під час роботи в дитячому садку Young England у Пімліко. Хоча вбрання майбутньої принцеси здається скромним за сьогоднішніми стандартами, її довга спідниця, яка на мить стала напівпрозорою на тлі яскравого сонячного світла, спричинила скандал, коли світлини потрапили в газети.

Протисонцеві окуляри в стилі "Матриці"

Як і королеви Єлизавети, гардероб принцеси Анни визначається функціональними, класичними предметами. Але час від часу принцесі вдається продемонструвати світу свою любов до неординарних речей. Наприклад, її улюблені протисонцеві окуляри adidas сколихнули Twitter після того, як вона надягла модель Team GB на виставці квітів у Челсі у 2018 році. Принцеса носить оправи у стилі "Матриці" з 2008 року — вперше вона надягла їх на публіці під час Олімпійських ігор у Пекіні.

Сукня-комбінація для Met Gala

Діана єдиний раз з'явилася на Met Gala в 1996 році, через кілька місяців після того, як процес її розлучення з Чарльзом було нарешті офіційно завершено. Принцеса Діана використала благодійну акцію, щоб оголосити про власну незалежність, надягши темно-синю сукню Dior, що порушувала всілякі королівські протоколи.

Полтіморська тіара

Принцеса Маргарет порушила традицію під час свого весілля з графом Сноуденом у 1960 році. Хоча для віндзорських наречених заведено носити сімейну реліквію, Маргарет придбала собі Полтіморську тіару у Christie's у 1959 році. Вона була створена ювелірним домом Garrard у 1870 році. Її попередня власниця, леді Полтімор, надягла цей ювелірний виріб на коронацію короля Георга V у 1911 році. Сьогодні цю тіару найбільше пам’ятають по фото, на якому Маргарет позувала оголеною у ванні своєї квартири в Кенсінгтоні для свого чоловіка у 1962 році.

Чудернацький трикотаж

Цей затишний джемпер Warm & Wonderful із зображенням однієї чорної вівці серед білої отари Діана одягла на матч поло в 1981 році, за місяць до свого весілля з Чарльзом. Лише через роки, після того, як почали поширюватися чутки про їхні труднощі в шлюбі, джемпер потрапив у заголовки газет — його сприйняли як доказ того, що Діана ніколи не почувалася належною до Віндзорів. Сьогодні светр знаходиться в постійній колекції V&A. Ще одним відомим светром Діани став той, який вона надягла для фото з молодими Вільямом і Гаррі. Леді Ді вибрала джемпер Gyles and George із написом "Я – розкіш, яку можуть собі дозволити небагато".

У стилі диско

У роки відразу після закінчення університету герцогиня Кембридзька регулярно відвідувала лондонські нічні клуби, зокрема, свої улюблені заклади — Boujis у Кенсінгтоні та Mahiki в Мейфері. Найбільше заголовків зібрало її вбрання, яке вона надягла на дискотеку в Воксголлі — 26-річна Кейт поєднала топ з лелітками з гірчичними шортами та гольфами відтінку фуксії.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.