До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Ріанна змінює уявлення про вагітних жінок

Вагітні знаменитості завжди купалися в променях загальної уваги. Упродовж багатьох років ми бачили, як кінозірки й співачки заявляють усьому світові, що вони при надії. Демі Мур з’явилась оголеною з округлим животом на обкладинці Vanity Fair у 1991 році. Кірстен Данст поділилася новиною про свою вагітність у знаковому для себе образі Марії-Антуанетти в зніманні для журналу W. У 2017 році Бейонсе оголосила про свою вагітність, поділившись в Instagram світлиною, на якій вона тримається за живіт, стоячи навколішках на тлі яскравих квітів. Це фото стало найпопулярнішою публікацією на платформі тогоріч.

Не так давно про свою вагітність оголосила ще одна світова знаменитість — Ріанна. Зі швидкістю світла мережу облетіли знімки, які зробив стритстайл-фотограф під час прогулянки співачки вулицями Гарлема з батьком дитини, репером A$AP Rocky. Інтернет вибухнув від таких новин.

Реклама

Резонанс справив не тільки округлий живіт Ріанни, а й вбрання, в якому вона вирішила розповісти світу про свій делікатний стан. Вона була вдягнена в пуховик з колекції Chanel осінь-зима 1996/1997 і масивні прикраси Christian Lacroix, що оповили її baby bump. Насправді це цілком типове вбрання для співачки, яка йде по життю в Raf Simons, Balenciaga і Amina Muaddi. Але, на думку дещо консервативного суспільства, це був не дуже доречний одяг для вагітної жінки.

Якщо відкинути упередження, стає зрозуміло, що виходи вагітної Ріанни — це своєрідне зелене світло для майбутніх мам, дозвіл одягатися жінкам при надії так, як вони хочуть і як вони звикли. Зірка завжди всіляко експериментувала й загравала з модою. Але популяризація нового mom look — це зовсім інша історія. Соціальні норми диктують вагітним приховувати свій стан і різні аспекти материнства. Крім того, оголений живіт або грудне вигодовування на публіці досі не сприймаються в суспільстві як щось нормальне.

Стиль майбутньої мами Ріанни залишається таким же безтурботним, як і до вагітності. Вона недбало демонструє свій живіт під час щоденних прогулянок, йдучи в ресторан на побачення чи пересуваючись Нью-Йорком у справах. Зрештою, саме невимушеність робить Ріанну такою надзвичайною фігурою у світі моди, а тепер і взірцем наслідування для всіх вагітних жінок.

Вона впевнено перетворює моду для вагітних на щось дуже гламурне й цікаве, з акцентом на впевненості в собі й сексуальності. З топами, що облямовують та оголюють її живіт, Ріанна — яскравий приклад жінки, яка переживає один з найрадісніших моментів у житті й подібна на вигляд до справжнісінької богині.

Рианна и A$AP Rocky во время события, посвященного документальному фильму Netflix Ріанна й A$AP Rocky під час заходу, присвяченого документальному фільму Netflix "Джин-Юс: Трилогія Каньє" (Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy), 11 лютого 2022

Захопливо спостерігати, як співачка прямує своїм шляхом. Якщо її найоригінальніші ансамблі під час вагітності переконають хоча б одну жінку в тому, що огортати свій живіт ланцюжками зі стразами — хороша ідея, або просто носити все, що вона захоче, — це її повне право, — тоді це буде початком важливого соціального зрушення в бік вільного від забобонів суспільства.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.