До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Vogue Ukraine Showcase 2024: бренд Litkovska

Vogue Ukraine Showcase – унікальна подія для української модної індустрії, що популяризує її на світовій арені – повертається. 3 березня у рамках офіційного розкладу Тижня моди у Парижі команда українського Vogue знову представить найкращих українських дизайнерів інсайдерам модного світу – міжнародній пресі, баєрам, інфлюенсерам. Розповідаємо про учасників цього року.

Litkovska

Дата заснування: 2009

Реклама

Сайт / Instagram:litkovska.com / @litkovska_official

Стокліст: 35 магазинів в 16 країнах світу

Лілія Літковська
Лілія Літковська

LITKOVSKA — український бренд, заснований у 2009 році. Дизайнерка Лілія Літковська пропонує гардероб для жінки, яка може бути одночасно тендітною і жорсткою, неймовірно ніжною і дуже сильною, чуттєвою та строгою. Девіз бренду: "немає неправильного боку".

LITKOVSKA весна-літо 2024
LITKOVSKA весна-літо 2024

LITKOVSKA – один з найвідоміших і найдосвідченіших українських брендів, що підтверджують цифри: за час свого існування марка показала більше 100 колекцій, Ліля Літковська приймала участь у більше, ніж 20 колабораціях та отримала 10 індустрійних нагород, купити LITKOVSKA сьогодні можна у 16 країнах світу, а серед шанувальниц бренду – Наомі Кемпбелл, Розалія та Ріта Ора. Такий інтерес до бренд зрозумілий: кожна колекція марки – це повноцінна історія із зав’ язкою, кульмінацією та епілогом. Так, колекція весна-літо 2024 має поетичну назву REBIRTH,за якою ховається глибоке послання про стійкість та витривалість – риси українських жінок, що в останні роки стали вирішальними для майбутнього країни. Центральним поетичним акцентом колекції є образ пшеничних зерен, огорнутих у лід, – потужного символу збереженого життя та повернення до витоків. LITKOVSKA запрошує до рефлексії про неминучість переродження та відновлення природи, людини, цілої нації після періодів холоду та темряви – адже в українській міфології солярне коло завжди повертається у бік нового життя. Завдяки складним деконструйованим силуетам і потужній символіці Лілія Літковська втілює ідею про руйнацію як новий початок.

LITKOVSKA весна-літо 2024
LITKOVSKA весна-літо 2024

Окремий важливий розділ у книжці під назвою Litkovska – лінійка Artisanal. Дизайнерка втілює тут всі ключові цінності лейблу: оспівує традиції, віддає данину сучасності, будує міст між минулим і майбутнім, і дає шанс речам на друге життя. Сировиною для створення цієї колекції стали обрізки тканин, рештки архівних колекцій і вінтаж, що завдяки майстерності команди Litkovskaya перетворилися на унікальні складні речі. А концептуальна основа колекції — традиційні українські килими "доріжка". Їх створюють через розсотування тканини на тонкі нитки, скручування їх у клубки пряжі, яка потім перетворюється на нове полотно на вісімдесятирічних дерев’яних ткацьких верстатах. Всі моделі виготовляють вручну й у єдиному екземплярі, а виробничий процес частково відбувається у віддалених карпатських селах, де майстрині вплітають старовинні ткацькі техніки в канву сучасного одягу.

LITKOVSKA весна-літо 2024
LITKOVSKA весна-літо 2024

Beauty-партнер заходу: MAKEUP

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.