До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В одному човні: колекція BEVZA весна-літо 2022

У межах Тижня моди в Нью-Йорку український бренд BEVZA традиційно представив нову колекцію. Розповідаємо, що дизайнерка Світлана Бевза приготувала для сезону весна-літо 2022.

BEVZA весна-лето 2022BEVZA весна-літо 2022

Однойменний лейбл Світлани Бевзи славиться елегантністю силуетів і нейтральною палітрою кольорів. Та в новій колекції дизайнерка вирішила вийти із зони комфорту й додала до своїх вишуканих моделей яскравіших барв і незвичайного крою.

Реклама
BEVZA весна-лето 2022BEVZA весна-літо 2022

Джерелами натхнення для весняно-літньої колекції слугували власні архіви BEVZA й океан. Завдяки останньому в лінійці з’явилася оновлена ​​версія бюстгальтера у вигляді мушлі, матроські коміри й капелюхи, а також хвилясті шви, що додають сукням текстури.

BEVZA весна-лето 2022BEVZA весна-літо 2022

У колекції весна-літо 2022 дизайнерка досліджує тему копіювання в модній індустрії, копіюючи власний бренд. Основні моделі BEVZA з попередніх колекцій тепер переосмислено й подано в новій іронічній манері. У результаті колекція весна-літо 2022 року сповнена неперевершеної елегантності, вишуканості й мінімалізму в характерному для BEVZA стилі.

BEVZA весна-лето 2022BEVZA весна-літо 2022

"Ми живемо в епоху, коли такі поняття, як „омаж", „натхненність" і „репліка" можна сплутати з копіюванням, тому дуже важливо віддавати належну шану авторові початкового дизайну в ім’я збереження цінності кожної авторської ідеї, — кажуть у BEVZA. — Наше ставлення до питання ексклюзивності в моді, як ніщо інше, уособлює наші принципи й обізнаність у цьому питанні. Копіювання ж розмиває межі й знижує естетичну цінність індустрії моди".

BEVZA весна-лето 2022BEVZA весна-літо 2022

У новій колекції BEVZA також акцентує на sustainability. Квадратний викот деяких виробів мав нагадувати, наприклад, пластикові пакети для покупок, а деякі сукні в стилі печворк шили з клаптиків тканин у майстерні бренду.

BEVZA весна-лето 2022BEVZA весна-літо 2022

"Копіювання спричинює неабияке перевиробництво в індустрії моди. А це передусім негативні наслідки для екологічної ситуації у світі, на яку я хотіла б звернути увагу. І вона анітрохи не менш важлива, ніж етична сторона питання, — каже Світлана Бевза. — Ми всі, так чи інакше, стикнемося з наслідками надвиробництва. Ми всі в одному човні".

BEVZA весна-лето 2022BEVZA весна-літо 2022

Ідея усвідомленого ставлення до земного ресурсу полягає й у використанні екологічно чистих матеріалів. У колекції весна-літо 2022 дизайнерка використала трикотаж з волокон перероблених пластикових пляшок, органічну бавовну та інші матеріали органічного походження, як-от бамбук і кропива.

Переглянути всю колекцію BEVZA весна-літо 2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.