До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 молодих sustainable-брендів, які варто додати в гардероб

Модна промисловість виробляє до 10% річних відходів, які спричиняють зміну клімату. Швидка мода стала занадто легкою. І одноразова культура виявилася надто нормалізованою. Однак у 2023 році стало значно простіше робити покупки за екологічним принципом. Тоді як галузеві ритейлери та найбільші світові бренди намагаються бути більш дружніми до Землі, існує також разюча кількість нових лейблів, які зосереджуються виключно на екоетиці без шкоди стилю.

Strawberry Western

Небагато брендів спортивного одягу приваблюють максималістично-еклектичну аудиторію, зберігаючи стійкі цінності, але саме тут Strawberry Western заповнює прогалину. Бренд, заснований у жовтні 2022 року, черпає натхнення у вуличній моді Харадзюку, альтернативній субкультурі та музиці. Strawberry Western представляє флісові кофти з полуничним принтом і спортивні бюстгальтери в горошок, прикрашені вишуканими бантами. Спортивні бюстгальтери, шорти та легінси бренду виготовлені з 73% переробленого поліестеру, а всі бавовняні деталі виготовлені зі 100% переробленої бавовни.

Реклама

Maroske Peech

Maroske Peech став улюбленим брендом покоління зумерів, завдяки своїм мікро-міні-ременям та химерним смугастим колготкам. Останнім часом лейбл став ще популярнішим — завдяки появі в серіалі "Ейфорія" минулого року та в колекціях таких ритейлерів, як-от Nordstrom і Ssense. Окрім того, бренд виготовляє одяг з екологічних матеріалів, скажімо, пояси з регенерованого тканого сатину та вовняні плісировані спідниці з регенерованого саржевого костюма.

Germanier

Germanier змінює сприйняття та естетику екологічно переробленої моди, уникаючи печворку та богемного стилю на користь повного еклектичного гламуру. Подумайте про денім, покритий кристалами, або сукні з паєтками, оздоблені пір’ям. Застібки-блискавки, ґудзики, намистини та пір’я перероблені для його фантастичних творінь.

Rhi Dancey

Rhi Dancey зосереджений на виготовленні невеликих партій одягу з використанням стокової тканини та є ідеальним варіантом для тих, хто шукає інклюзивні барвисті речі з приголомшливими художніми принтами, які виглядають ніби з іншого світу. Rhi Dancey був заснований в перші дні пандемії, і відтоді ці речі набули популярності в модній спільноті TikTok.

A. Roege Hove

A. Roege Hove грає з прозорими текстурами та тактильністю, трикотажем та цікавими деталями. Як бренд, який представляє себе на Тижні моди в Копенгагені — можливо, з найсуворішими вимогами щодо сталого розвитку з усіх модних Тижнів в усьому світі — A. Roege Hove використовує техніку в’язання без відходів, переробляє зразки минулого сезону в нових колекціях та виробляє речі з органічної бавовни на відповідальних фабриках.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.