До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Казковий хоррор: колекція Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022

"Ідея колекції в тому, щоб показати те, як ми почувалися під час пандемії, як поставила нас на коліна сила матері-природи". Це короткий опис нового шоу Джона Гальяно, який представляє колекцію Maison Margiela Artisanal, для якої креативний директор Дому написав сценарій, щоб у останній день показів представити всім A Folk Horror Tale фільм-казку із середньовічними мотивами.

Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022

Утім, Гальяно завжди був оповідачем, що експериментує з формою і форматом. Цього разу зі створенням фільму і "живих" світлин Гальяно допомагав ніхто інший, як оскароносний режисер-продюсер Олів'є Даан. Так, у 2021 році креативний директор Maison Margiela вирішив втілити максимум своїх ідей в реальності, вийшовши далеко за межі подіуму. Навіть лукбук його колекції порушує традиційні умовності. Кожен кадр це побіжний погляд на рухоме зображення; кожне зображення спритний тизер, який втягує глядача в історію.

Реклама
Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022
Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022

Звісно, головним у кадрі був одяг. І ця артизанальна колекція вийшла однією з найбільш особистих. Чи варто говорити, що це тріумф емоційно орієнтованих експериментів з матеріалами? Гальяно занурився в готичний настрій, вирушив вивчати давній, рваний, застарілий одяг.

Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022

Першою точкою відліку стали ранні світлини голландських рибалок, які борються за виживання в морі. Звертаємо увагу на деталі особливі традиційні лінії мініатюрних курток, об'ємних штанів, светрів і дерев'яних черевиків. Далі ми спостерігаємо легенду про короля Кануте, чий народ змусив його наказувати припливу, і король відмовився від престолу, адже лише Бог головний. А дзеркальна корона червоною ниткою проходила через усі епізоди, нагадуючи про страшні пороки Середньовіччя.

Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022
Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022

Цей фільм створено для того, щоб допомогти впоратися з тривогою. Перед зйомками Гальяно розмовляв з моделями про їхні проблеми й радості, і, як він зазначає, це було привілеєм для нього поділитися своїм досвідом і поговорити про це з молодими людьми. "Я не називаю себе терапевтом, але я пройшов серйозну реабілітацію, і в їхніх словах я впізнаю себе".

Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022

Ідея "змити тривогу і показати те, наскільки ми безпорадні при зіткненні з природою", знайшла своє візуальне прочитання не лише в одязі, але і в способах оброблення тканин. Ферментні промивання і прання з камінням для видалення кольору, відтискання тканин за допомогою техніки Essorage... Такий підхід здається повною протилежністю відносно традиційних формальностей світу від кутюр, а також представляє інший бік моди можливість трансформувати вінтажні речі і споглядати їх по-новому.

Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022
Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022

Гальяно завжди прагне до прогресу, експериментів. "Оповідь цієї історії змушує повірити в щось, сказав він. У кожному разі це те, що я хочу донести в кожній колекції ". Цим шоу Гальяно наче заново відкрив себе, показавши, ким він був від самого початку.

Всю колекцію Maison Margiela Couture осінь-зима 2021/2022 можна подивитися тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.