До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що варто знати про колекцію Chanel Métiers d’Art 2023/2024

Хоч модний Дім Chanel міцно вкорінений у Парижі, бренд нерідко демонструє свої нові колекції по всьому світу. Кілька разів на рік, зазвичай для Pre-Fall колекцій, Chanel вирушає в дорогу. Свою круїзу колекцію бренд представив у Лос-Анджелесі, а з Métiers d’Art перетнув Англійський канал до Манчестера, що історично вважається першим індустріалізованим містом світі та відомим прихистком для найвпливовіших рок-гуртів в історії, зокрема Joy Division, New Order, Oasis та The Smiths.

Реклама

У пресрелізі Chanel описав Манчестер як "одну з найбільш живих столиць попкультури, авангардне місто, музичні гурти якого, що охоплюють усі жанри, змінили історію музики". Коко Шанель, як кажуть, проводила чимало часу у сусідньому містечку Чешир, в Eaton Hall. Анонси шоу — включно з графікою, що нагадує концертні плакати, та короткометражний фільм авторства Софії Копполи під трек Blue Monday — дали зрозуміти, що створюючи колекцію, Віржині Віар надихалася музичною сценою міста.

Колекція Métiers d'Art просякнута ностальгією за десятиліттями, в яких музична слава Манчестера була на піку: багаті насичені кольори та силуети, вирвані з 1970-х, 1980-х та 1990-х, перероблені на сучасний манір. Ці тонкощі спостерігаються у текстурах, які відображають риси мегаполіса, що став натхненням колекції.

Віар відома тим, що привносить відчуття непідробної щирості та юнацької легкості в Chanel. Вона гралася з варіаціями твідових костюмів довжиною до колін, шортами, котрі виглядали з-під пальт, шапками та ременями-ланцюгами. Потім на подіумі з'явилася шкіра, яка контрастувала з дівчачими сукнями. Колекція, звичайно, вийшла питомо паризькою, адже насправді бренд ніколи далеко не відхиляється від власної класики. Тож Віар зберегла вірність стандартам та зрозумілості.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.