До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Червоний — то любов: 5 кольорів Коко Шанель

Червоний — головний герой палітри декоративної колекції Chanel. Проте багату спадщину Дому уособлює не тільки він

БІЛИЙ

Реклама

Просто на вході в паризькі апартаменти Габріель Шанель на рю Камбон, 31 — оберемки білих квітів. Це омаж білій камелії, яку так любила Мадемуазель. Ця вишукана квітка розпускається у Франції лише в травні, не має запаху і тому "не відволікає від аромату парфумів".

Тональний флюїд-тінт для обличчя Les Beiges Eau De Teint відтінку Medium Light, рум’яна Blush Duo Tweed Effeсt № 90 Tweed Pink Paradise, помада 31 Le Rouge Lipstick відтінку Rouge Croisière, туш Le Volume Révolution De Chanel відтінку № 10 Noir, усе — Chanel.
Кольє, латунь, позолота, Charlotte Chesnais

Невідомо, чим була зумовлена любов Шанель до білого — захопленням чи драматичними спогадами дитинства. Габріель було 12, коли від туберкульозу померла її мати і батько віддав їх із двома сестрами до притулку при монастирі в Обазині, що на півдні Франції. Білі стіни кімнат-келій, білосніжні пелерини та чепці монахинь стали сильним візуальним враженням на все життя. Утім, Габріель зрадила б себе, якби почала вимагати співчуття. Тому офіційна версія дизайнерки звучала інакше: вона стверджувала, що білий чудово відтіняє засмагу.

БЕЖЕВИЙ

Так, саме Мадемуазель запровадила в моду засмагу — на початку 1920-х, коли світ божеволів від порцелянової шкіри. Майже сто років по тому, у 2013-му, в Chanel з’явилася лінія косметики Les Beiges — невагомі тональні засоби та пудри, що надають шкірі золотавого відтінку. Беж — знаковий колір у палітрі Мадемуазель. Він оточував її в інтер’єрі приватних апартаментів на рю Камбон, 31: бежеві килими, портьєри, крісла та дивани — наче коштовності в золотому облямуванні.

Тональний флюїд-тінт для обличчя Les Beiges Eau De Teint відтінку Medium Light, туш Le Volume Stretch de Chanel № 10 Noir, розсипчаста пудра Poudre Universelle Libre, помада 31 Le Rouge Lipstick відтінку Rouge Beige, усе — Chanel.
Топ із сітки, Julia Bajanova

ЗОЛОТИЙ

Золотий був іще одним важливим для дизайнерки кольором. Золотом виблискували її улюблені китайські ширми та рами старовинних дзеркал, сяяли корінці книжок і жмути вилитої з металу пшениці біля каміну. Щоосені з’являється колекція макіяжу, де так чи інак інтерпретовано золото: лаки для нігтів із вкрапленнями коштовного блиску, сяйливі тіні з металізованим ефектом, олівці для очей з мерехтливими часточками.

Тональний флюїд-тінт для обличчя Les Beiges Eau De Teint відтінку Medium Light, туш Le Volume Stretch de Chanel № 10 Noir, розсипчаста пудра Poudre Universelle Libre, помада 31 Le Rouge Lipstick відтінку Rouge Beige, усе — Chanel.
Топ із сітки, Julia Bajanova; спідниця, декорована лелітками, Sportmax

ЧОРНИЙ

Найчастіше з’являючись на людях у чорному, Мадемуазель фактично легітимізувала цей колір. Доти чорний вважався знаком трауру й аскези. Пристрасть до нього Коко Шанель пояснюють, зокрема, монастирським дитинством, проте сама вона вважала, що чорний поєднує всі кольори, є символом дисципліни та стриманості, ознакою шику. Із цим важко сперечатися: публіка на модних показах сьогодні найбільше нагадує похоронну процесію.

Тональний флюїд-тінт для обличчя Les Beiges Eau De Teint відтінку Medium Light, туш Le Volume Stretch de Chanel № 10 Noir, помада 31 Le Rouge Lipstick відтінку Rouge Premier, водостійкий олівець для очей Stylo Yeux Waterproof відтінку Rose Cuivré, все — Chanel.
Вовняний жакет, каблучка, латунь, усе — Alaїа

ЧЕРВОНИЙ

І все одно здається, що головним кольором її життя був червоний — пристрасний, безкомпромісний і палкий, як характер Коко. Та її помада.

Червоний має таке вагоме значення в історії Дому, що 2016 року йому присвятили окрему колекцію макіяжу, Le Rouge Collection № 1, а засоби для догляду з рідкісною червоною камелією в лінійці № 1 de Chanel сьогодні випускають у флаконах червоного скла. Легендарний відтінок лаку Chanel Rouge Noir, що його в 1994-му вигадали візажистка Гейді Моравіц, яка очолювала студію створення макіяжу Chanel, і Домінік Монкуртуа, міжнародний директор з макіяжу, спричинив такий ажіотаж, що за ним вишиковувалися довжелезні черги в універмазі Barneys, де стартував продаж, а CNN присвятили цьому сюжет.

Тональний флюїд-тінт для обличчя Les Beiges Eau De Teint відтінку Medium Light, туш Le Volume Stretch de Chanel № 10 Noir, помада 31 Le Rouge Lipstick відтінку Rouge Tailleur, чотириколірна палітра (тіні, рум’яна, хайлайтер) Les 4 Rouges Yeux Et Joues № 354 Warm Memories, лак для нігтів Le Vernis №155 Rouge Noir, усе — Chanel.
Бавовняна сукня, Alaїа

Вже в перший рік жаданий усіма лак приніс Chanel понад мільйон доларів, а лист очікування був розписаний на шість місяців наперед.

Тональний флюїд-тінт для обличчя Les Beiges Eau De Teint відтінку Medium Light, туш Le Volume Stretch de Chanel № 10 Noir, монотіні Ombre Première № 30 Vibrant Violet, чотириколірна палітра (тіні, рум’яна, хайлайтер) Les 4 Rouges Yeux Et Joues № 354 Warm Memories, зволожувальний блиск для губ Rouge Coco Gloss № 716 Caramel, усе — Chanel

"Червоний — це колір життя, крові, я люблю червоний", — казала Мадемуазель. Не можна не погодитися. Червоний — то любов.

Фото: Eva Wang @Lambert | Lambert
Стиль: Anna Klein
Зачіски: Rimi Ura @Calliste Agency
Макіяж: Dariia Day @Calliste Agency
Манікюр: Magda S
Продюсер: Jules Crye @Lambert | Lambert
Освітлення: Fred Barlet
Диджитал: Brice @Dope
Асистентка стилістки: Johanna Vikblom
Модель: Pasha Harulia @Viva

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.