До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Реквієм за мрією: Вєня Брикалін про показ Рафа Сімонса для CALVIN KLEIN

Дизайнер Раф Сімонс запросив публіку на показ нової подіумної колекції CALVIN KLEIN 205W39 в будівлю Нью-Йоркської фондової біржі. Мармуровий лобі засипали поп-корном, який здалеку нагадував штучний сніг. Стіни і стелі бутафорських дерев'яних сараїв прикрасили традиційними помпонами художника Стерлінга Рубі і великими шовкографічними зображеннями з архівів Енді Воргола. Якби не величезні аеродинамічні труби, вся мізансцена могла би видатися барвистими і дещо більш життєствердними декораціями "Догвілля" Ларса фон Трієра. До речі, зірка одного з найжорстокіших фільмів режисера – Ніколь Кідман – у цей вечір сиділа в першому ряду.

Сімонс продовжує космічну одіссею по околицях американського життя. На цей раз моделі в сільських сукнях в підлогу і куртках працівників пожежної служби виглядали як пілігрими, які пережили апокаліпсис. Для зустрічі з сумнівним майбутнім дизайнер озброїв їх високими рукавичками, гумовими чобітьми і фартухами з теплостійкої фольги.

Реклама

З навігацією по заметах зі смаженої кукурудзи моделі на показі CALVIN KLEIN справлялися куди краще, ніж більшість гостей. Але, сидячи в солодкому тумані посеред дерев'яних сараїв в одній з найбільш впливових фінансових інституцій світу, складно було не думати про абсурдність того, що відбувається і, в цілому, всього навколо. Здається, саме цього ефекту і домагався проникливий дизайнер.

Треба недооцінювати талант Сімонса, щоби за складними смисловими конструкціями не бачити, який грамотний і актуальний продукт він створює. У новому сезоні Раф Сімонс показує пальто з широкими плечима з важкої полотняної вовни, невагомі сукні мормонів і светри з наївними зображеннями, вив'язані ніби навиворіт. На них – Дорожній бігун і Хитрий койот з класики студії Disney. Всі ці речі обіцяють стати хітами наступного сезону. Більш просунутим користувачам знадобляться в'язані бронежилети і бабусині капори й балаклави. Вони підірвуть принт і стритстайл-звіти.

Сімонс очевидно не боїться самоцитат – навпаки, методично повертається до них, щоби закріпити власний словник в Calvin Klein. Наприклад, перевидає барвисті ковбойські комплекти, як на Кайї Гербер (підтримати дочку на показ прийшла Сінді Кроуфорд з чоловіком). Таким же рефреном звучала композиція This is Not America Девіда Бові – її він використовував на одному з шоу раніше. Сімонс продовжує з цікавістю розглядати сцени американського життя, що розгортаються навколо нього, і запрошує публіку приєднатися. Сідайте зручніше, пригощайтеся поп-корном.

Читайте також:

SUPPORT by Poustovit о любви к Киеву​

Шорт-лист конкурса BFC/Vogue Designer Fashion Fund​

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.