До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Подорож у часі: дебютна колекція Кіма Джонса для Fendi

На дебют Кіма Джонса у Fendi покладали великі надії. За три роки роботи в сегменті чоловічого одягу в Dior дизайнер, який колись організовував спільні проєкти Supreme з Louis Vuitton і роками працював з Umbro, безсумнівно, став досвідченішим, і відійшов від вуличної моди.

Fendi Couture весна-лето 2021

Літературні й художні джерела, які сформували колекцію Fendi, також далекі від вуличної культури. Перша кутюрна колекція Джонса ґрунтується на творі Вірджинії Вулф "Орландо" і роботах її сестри Ванесси Белл, художниці, дизайнерки інтер’єрів та учасниці Блумсбері. Джонс сказав, що захоплювався цими двома жінками все своє "доросле життя", і хвалився, що на його книжковій полиці зберігається вся колекція ранніх видань Вулф та інших авторів з "Блумсберійського гуртка".

Реклама
Fendi Couture весна-лето 2021

"Fendi засновано в 1925 році. „Орландо" опубліковано в 1928 році. Отже, вони буквально походять з однієї точки історії. І я подумав, що це досить цікава комбінація, зважаючи на їхню нинішню сучасність та актуальність", — міркував Джонс.

Fendi Couture весна-лето 2021

Джонс упевнений у собі, глибоко культурний, обдарований, жива енциклопедія моди й розумний комунікатор, який знає, як привернути увагу до своєї роботи. До модельного складу його кутюрного дебюту прилучилися Кейт Мосс і її дочка Ліла, які вперше разом дефілюють на одному подіумі, Крісті Тарлінгтон і її племінник Джеймс, Демі Мур, Белла Гадід, Кара Делевінь, Адво Абоа і Наомі Кемпбелл. 19 образів продемонстрували в приголомшливому скляному лабіринті на взірець знаменитого логотипа Fendi з подвійною літерою F під саундтрек Макса Ріхтера.

Fendi Couture весна-лето 2021

Важко скласти собі повне уявлення про дизайнерське бачення жіночого одягу в межах такої невеликої колекції, а також з огляду на той факт, що дизайнер представив і один чоловічий образ за ескізами Карла Лагерфельда. Але Джонс пояснив, що чоловічий одяг було створено тільки через зміну статі, яка згадується в "Орландо", і що він працюватиме із чоловічим одягом тільки в Dior.

Але, безумовно, Джонс має напрям: він демонструє незвичний крій і вирізняється інтенсивним декором, аж до вишитих вручну черевиків, подібних до фресок Белл на фермі в Чарльстоні, у Сассексі.

Fendi Couture весна-лето 2021

Він також не боїться оголити жіноче тіло. Демі Мур відкрила шоу в шовковистому чорному брючному костюмі з глибоким викотом на плечах. Незабаром вийшла Белла Гадід у прозорій обтислій сукні й відповідній накидці, все у водянисто-синьому кольорі. Усі сукні виготовлені в стилі епохи з її ампірними лініями талії й довгими шлейфами, але вони також були тонко сексуальними, відверто романтичними й вишуканими. Це був сприятливий початок, і Джонс спрямував Fendi в загадковому напрямі.

Переглянути всю колекцію Fendi Couture весна-літо 2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.