До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Прогнози на майбутнє: Balenciaga весна-літо 2018

Складно знайти дизайнера, який би більш тонко відчував час і суспільний настрій довкола, ніж Демна Гвасалія. Саме це мистецтво передбачення він і використовував під час роботи над новою весняно-літньою колекцією Balenciaga. Під час шоу він скромно стояв на бекстейджі в худі з написом FBI і мав вигляд справжнього спецагента, на якого ніхто не звертає уваги, а він при цьому бачить все.

І бачить Гвасалія наше майбутнє не дуже райдужно – напівтемний зал, моделі в босоніжках з гострими шипами і одяг, знову відсилає до офісної уніформі. Спідниці-олівці і заправлені в них чоловічі сорочки в клітину або з принтом, що імітує газетні шпальти, трикотажні топи з мілітаристським візерунком і пальто-кокони, в яких так легко сховатися від проблем навколишнього світу. "Я хотів, щоб у цій колекції було більше Демни, а не Крістобаля, а Демна тверезо дивиться на навколишній світ і бачить всі його проблеми", – розповів після шоу креативний директор Balenciaga.

Реклама

Але і в його песимістичних прогнозах є місце чогось доброго і світлому. Так, на фірмових панчохах-ботфортах Balenciaga в цьому сезоні можна розгледіти заходи сонця над морем, а на брюках – пасторальні пейзажі сіл у швейцарських Альпах. Сільській естетиці була присвячена і вечірня частина колекції, дивлячись на яку і виникає питання: "А може в цьому і є порятунок людства, в єднанні з природою?".

Дивіться всю колекцію в розділі ПОКАЗИ.

Читайте також:

Неделя моды в Париже: Altuzarra, Haider Ackermann и Elie Saab

Новый рассвет: как Демна Гвасалия меняет мир моды

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.