До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Основи основ: нова колекція Lake Studio

Карантин змусив багатьох брендів у світі зазирнути в глибину віків і звернутися у творчості до джерел культури свого народу. Не стала винятком і українська марка Lake Studio, нова колекція якої присвячена українському бароко XVII—XVIII століть. Лейбл цього разу відмовився від сезонності колекції, що ще раз підкреслює позачасовий характер культурної спадщини.

Lake Studio

Дизайнерки Анастасія Рябоконь і Олеся Кононова постійно працювали з мистецтвом, тому звернення до української історії й мистецтва для них є природним і логічним. І якщо в минулі сезони на фірмових шовкових сукнях Lake Studio можна було побачити принти, зроблені спільно з українськими сучасними художниками, то тепер на них розмістилися трохи наївні, але водночас привабливі малюнки, що відсилають до української кераміки другої половини XX століття. Дизайнерки побачили їх на виставці Павла Гудімова, присвяченій історії Львівської кераміко-скульптурної фабрики. У такий спосіб на тканині зустрілися курочки Петра Марковича й олені Зиновія Берези. Другий принт колекції зображує легеня й двох дівчат у гуцульському танку на тлі квітів хмелю. Танцюристів створила художниця Марія Курочка.

Реклама
Lake Studio
Lake Studio
Lake Studio
Lake Studio
Lake Studio
Lake Studio

Силуети колекції також відсилають до українських культурних кодів того часу, які передбачають переважання фактури над формою. Саме тому Рябоконь і Кононова не стали вигадувати складних конструкцій, а віддали перевагу максимально простому крою з прямими лініями й витягненим силуетом, а ось фактури — від найніжнішого шовку до альпаки й жакарду — вже створили візуальне наповнення колекції. Також бренд цього сезону вперше працював з вишивкою ришельє, до того ж не тільки на тонких тканинах, але й на щільній вовні.

Lake Studio
Lake Studio
Lake Studio
Lake Studio

Окремо варто розповісти про ювелірну лінійку Lake Studio, яка щосезону привертає до себе дедалі більше уваги. Цього разу до її створення марка залучила партнерів з Японії, Китаю, Америки й Туреччини. Як і раніше, працювали з перлами — вони застигли у витягненій, неправильній формі, немов після занурення в розплавлене золото. Річкові перли є в прикрасах з яшмою, а ще вперше в лінійці з’являються каблучки — вони сусідять з брошками, підвісками й сережками.

Lake Studio
Lake Studio
Lake Studio
Lake Studio

Оскільки колекція не пов’язана із сезонами, то й від класичного формату показів команда Lake Studio вирішила відмовитися. Замість нього для гостей влаштували камерну презентацію в Shcherbenko Art Centre, під час якої можна було зблизька розглянути всі речі, помацати їх, дізнатися подробиці створення в дизайнерок. Наприкінці вечора на всіх гостей чекав сюрприз — виступ колективу Dakh Daughters, які навіть нову колекцію змогли зробити органічною частиною свого перформансу.

<b>DAKH_DAUGHTERS_LAKE</b>

Серед гостей презентації Lake Studio були помічені Ася Мхітарян, Марія Дідковська, Наталія Листопад, Олена Єва і Віолетта Федорова.

<b>LAKE_GUESTS11</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.