До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Цифрова реальність: колекція Dolce & Gabbana осінь-зима 2021/2022

Для презентації своєї нової колекції осінь-зима 2021/2022 Доменіко Дольче й Стефано Габбана об’єдналися з Instituto Italiano di Tecnologia. На думку дизайнерів, ця організація має першорядне значення в сучасному суспільстві, за допомогою технологій вони працюють над поліпшенням усього — від медичного сектору до вирішення екологічної кризи. У новій колекції Dolce & Gabbana, яка присвячена новій цифровій реальності, взяли участь багатофункціональні роботи-гуманоїди iCub і R1 — результат вузькоспеціалізованої дослідницької діяльності IIT у галузі сервісної робототехніки та штучного інтелекту.

Dolce & Gabbana

Італійський модний Дім Dolce & Gabbana, відомий своїми фірмовими сексуальними силуетами з 1990-х, схоже взяв новий курс розвитку. Дизайнери переосмислити поняття сексуальності в сучасному світі й показали колекцію, орієнтовану на молоде покоління. На подіумі з’явилися перебільшені силуети, викувані з калейдоскопічних високотехнологічних матеріалів, футуристичні дизайни, велика кількість яскравих кольорів, металізованих і блискучих текстур. Дизайнери змішали вовну з пластиком і веганськими речами, впроваджуючи в такий спосіб віртуальне життя в реальний світ.

Реклама
Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana

Дизайнери закликали своєю новою колекцією та відеороликом не забувати про цінності людської майстерності, адже якби не люди, роботів би не існувало. У промофільмі марки є навіть кадри, де люди навчили робота малювати ескізи суконь. "Мода завжди була результатом злиття світів, які можуть бути дуже далекими один від одного: якщо технології справді слугують людині, її потребам і пристрастям, тоді ремісники й роботи зможуть співіснувати", — прокоментували співпрацю Доменіко Дольче й Стефано Габбана.

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana

Увесь колекційний одяг, прикраси та аксесуари були збільшені в розмірах з натяком на цифровий менталітет. Моделі носили величезні пуховики з кольоровим леопардовим принтом, футуристичні сукні з гострими плечима, провокаційне міні з пластиковими чобітьми. Тим часом жакети з букле були зацифровані за допомогою блискучого клаптикового шиття, а окуляри доповнені прозорим дашком. Як сказав Габбана: "Ми намагалися робити експериментальні речі. Можливо, нині не все гаразд, можливо, за два-три роки все буде добре. Але це наші роздуми про сьогодення".

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana

Всю колекцію Dolce & Gabbana осінь-зима 2021/2022 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.