До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Підводний світ: нова колекція Louis Vuitton Cruise 2024

Майже за 10 років роботи у Louis Vuitton Ніколя Жеск’єр зміг показати свої колекції у багатьох архітектурних чудесах XX століття. Серед них маєток Джона Лотнера в Палм-Спрінгз, Музей сучасного мистецтва роботи Оскара Німеєра в Нітерої та Інститут Солка Луїса Кана в Сан-Дієго. Круїзне шоу Louis Vuitton 24 травня мало відбутися в іншому місці: садах Ізола Белла, крихітному приватному острові на озері Маджоре, який належав італійському клану Борромео протягом 500 років. "В Італії є гарні місця, куди можна поїхати, — сказав Жеск’єр, — але озера такі загадкові".

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Реклама

Зібрати таких людей, як Катрін Денев, Опра Вінфрі та Кейт Бланшетт, а також приблизно 1000 інших гостей у цьому разючому місці було справжнім подвигом, але навіть така потужна компанія, як Louis Vuitton, не може змінити погоду. На вулиці була злива, і плани щодо шоу на заході сонця та афтепаті на свіжому повітрі довелося скасувати. Було б чудово побачити, як цей одяг гуляє садами, де в тіні Альп ростуть тропічні фруктові дерева. Озеро створює власний мікроклімат, і Жеск’єр надихався водними околицями. "Ми почали з ідеї, що дівчата виходять із озера, як русалки, і перетворюються на щось інше", — сказав він. Це об’єднало безліч різних ідей.

Все почалося з підводного спорядження з комірами у вигляді плавників та прикрасами з "крапель води". Пара водолазних курток була майстерно надрукована таким чином, що створювала зображення хвиль Хокусая та істот, які могли жити під водою. Неопренові костюми поєднувалися з розкішними придворними мантіями, а спідниці з лелітками фасону "русалка" — з флотськими куртками. Головний убір у стилі бароко був виготовлений на замовлення для показу в римському ательє, яке працює для опери та кіно. Це був перший показ французького Дому в Італії (своєчасний вибір з огляду на те, що його новий генеральний директор П'єтро Беккарі — італієць), і Жеск'єр хотів віддати належне ремісничій спадщині країни.

Трохи більше трьох тижнів тому дизайнер і його команда Louis Vuitton були в Сеулі, щоб показати колекцію Pre-Fall 2023 — вона була побудована на вуличних спортивно-гламурних силуетах, які здавалися спеціально створеними для цього квітучого міста. Цього разу повсякденні речі, за задумом дизайнера, включали вовняні кашемірові светри м'яких пастельних тонів, які він назвав італійськими кольорами, "сорочки на ґудзиках" і "джинси" з вишитого мережива і розкішної парчі, а також пальта класичного крою, які прикрашали розшиті блискітками квіткові сукні, натхнені острівною рослинністю.

"Наприкінці русалка стає квіткою, але, можливо, неіснуючою квіткою", — сказав Жеск’єр. Ця ідея стала основою серії довгих суконь, які до цього було б важко уявити на подіумі Louis Vuitton. Вони були водночас ніжними та сміливими, поєднували шовк, жоржет, органзу та мереживо від м’яко драпірованих ліфів та рукавів-пуфів до скульптурних, хвилястих подолів. Отже, кому потрібні таємничі озера, якщо у вас є сила уяви? Кому потрібна спокійна розкіш, якщо ви можете мати кутюрну накидку із крапельками води або стьобану куртку із зображенням віверна, єдинорога та інших легендарних істот? Вийшло захопливе видовище.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.