КУПИТИ КВИТКИ

Найцікавіші моменти на Тижні моди в Копенгагені: погляд інсайдера

Тиждень моди в Копенгагені — це завжди вихор стилю та енергії, які цього сезону доповнили приємна вулична прохолода, розслаблена атмосфера та щире бажання брендів здивувати глядачів. Дизайнери розширювали свої межі, а кожен новий показ перевершував попередній у креативності та новизні. Інфлюенсерка, фотографка та головна редакторка Joys Magazine Джілі Бігун вибрала для vogue.ua найцікавіші колекції сезону весна-літо 2024 на Copenhagen Fashion Week.

Джілі Бігун
Джілі Бігун

Реклама.

Stine Goya

Нова колекція данського бренду Stine Goya називається "Повернення додому" — в ній дизайнерка Гойя досліджує ідею "дому" за чотирма стінами. Показ відбувся просто неба, і навіть дощова погода не завадила гостям насолодитися показом, де екологічні перероблені тканини поєдналися зі свіжими дизайнерськими ідеями, наприклад, яблучна шкіра заграла новими яскравими фарбами, а "дитячий" вайб лише підкреслив важливість запровадження відповідального підходу для створення одягу, щоб зберегти нашу планету для наступних поколінь. Модні інсайдери на шоу Stine Goya сиділи серед сусідських дітей, а перед ними дефілювала легендарна Гелена Крістенсен у структурованій дитячо-блакитній сукні на одне плече.

Stine Goya увірвалися на модну арену у 2006 році, продемонструвавши світу абсолютно новий погляд на скандинавську моду. "Копенгаген завжди був головним джерелом натхнення для мене — життєрадісне, динамічне та дуже яскраве місто", — розповідає Гойя, яка цього сезону поєднала рожевий з ніжно-блакитним, а бузкову пастель ускладнила грою різноманітних фактур.

HERSKIND

Приготуйтеся до ще одного раунду невимушеної елегантності — місцева дизайнерка Бріжит Херскінд створює речі стриманих відтінків, в яких хочеться жити кожного день. Цього разу домівкою для показу її нової колекції став модний місцевий бар Apollo Bar. Моделі дефілювали через подвір'я, йшли вздовж еспресо-машин, стираючи грань між модою та реальним життям.

У Herskind дуже віддані шанувальники, які повертаються до бренду сезон за сезоном. Творчість Херскінд вони цінують за простоту з родзинкою, де невимушений крій поєднується з натуральними відтінками, натхненими красою нашої планети, але деталі захоплюють увагу — грайлива бахрома, сітчасті деталі та асиметрія роблять свою справу. Наприклад, під оверсайз-жакетами модна розгледіти топи-бюст'є на одній бретельці, а штани карго зроблені з найтоншого шовку.

Baumund Pferdgarten

Рікке Баумгартен і Хелле Хестехаве, креативні директори данського бренду Baum und Pferdgarten, який був заснований ще у 1999 року, надіслали світові "листівку з Копенгагена". Показ їх нової колекції пройшов на вулиці Амаліегаде неподалік від королівського палацу. Яскраві кольори та вигадливі візерунки вони звели до рангу мистецтва, додавши до них грайливі, але при цьому чуттєві силуети. Для мене ця колекція справжня квінтесенція данської моди, яка затишно обіймає тебе, але при цьому підкреслює твою особистість та індивідуальність.

MUNTHE

Наджа Мунте, креативна директорка MUNTHE з 1994 року, досвідчений гравець на модній сцені Копенгагена. У цьому сезоні вона малює картину, яка нагадує блукання художньою галереєю. Об’єднавшись із художницями Хізер Дж. Чонтос і Алін Гайад, які є частиною цифрового арт-проєкту Art Monday, Мунте дає можливість жінкам-художницям бути почутими і перетворює подіум на художнє полотно. Фрески з тканини, розкидані подіумом, додають прохолодної музейної атмосфери і створюють відчуття, ніби ви перебуваєте в центрі справжньої Країни Чудес. Лелітки тут поєднуються з клаптиковим денімом, квіткові вишивки зі складними візерунками, а сама колекція — це не лише одяг, а цілий світ, де межі між модою та мистецтвом стираються.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.