До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модні приятелі: 5 головних речей 2010-х років

У кожного десятиліття є речі-маркери, які асоціюються з певним періодом. Пишні спідниці з підкресленою талією і туфлі на підборах-чарках, наприклад, миттєво викликають асоціації з модою 50-х, підкреслені плечі і божевільні принти нагадують про 80-і, а гранж і мінімалізм стали символом 90-х. Є свої герої і у декади, яка закінчується.

Взуття UGG

М'які безформні чоботи бренду UGG стали головним зимовим взуттям, незважаючи на шквал критики у їхній бік. Першими їх полюбили австралійські серфери, але згодом вони захопили весь світ – від зірок вуличного стилю з багатомільйонною армією шанувальників до дівчат з країн, де зима триває 9 місяців на рік. Угги вже стали ім'ям прозивним і навіть привернули увагу fashion-брендів – найбільш пам'ятною стала колаборація UGG з Y/Project.

Реклама
Джинси Levi's 501

Десяті увійдуть в історію як десятиліття, що оголило проблему екологічного впливу індустрії на природу, а рух розумного споживання набирає обертів щороку. У зв'язку з цим багато дівчат відмовляються від придбання підкреслено трендових речей і звертаються до бази, яка прослугує ще не один сезон. Частиною цього фундаменту стали класичні джинси Levi's 501, в яких функціональність і правильний вінтажний крій перебувають в ідеальному балансі.

Монограма Louis Vuitton

Незважаючи на те, що в останній рік першість у світі аксесуарів захопили мінісумки, в масштабах всього десятиліття вони поки поступаються класичним шоперам з впізнаваними логотипами. Лідером є Louis Vuitton, коричнево-золоту монограму якого впізнають навіть люди, не зацікавлені світом моди.

Сандалії Birkenstock

Тотальне прагнення до комфорту зробило сандалі німецького бренду Birkenstock улюбленим взуттям міленіалів. Ортопедична підошва і досить грубий дизайн несподівано для багатьох чудово вписалися як у складні образи стритстайл-зірок, так і людей, які просто люблять зручне взуття.

Кросівки Adidas 'Stan Smith'

Кросівки Adidas 'Stan Smith' – ще один вид взуття, без якого важко уявити 2010-і роки. Історія цих кросівок починається в середині ХХ століття, але саме останні роки перетворили їх на загальних улюбленців.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.