До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Майстри своєї справи: дизайнерка Світлана Бевза й архітектор Слава Балбек помінялися ролями

Дизайнерка Світлана Бевза й архітектор Слава Балбек помінялися ролями у креативній колаборації від Mastercard

Great minds think alike — приблизно з таким посланням цього сезону модна дизайнерка Світлана Бевза й архітектор Слава Балбек улаштували творчий експеримент. Завдяки Mastercard вони тимчасово помінялися ролями та вийшли за межі звичних для себе амплуа: Світлана ексклюзивно для програми лояльності Mastercard Більше працювала над розробленням елементів предметного дизайну, а Слава спробував свої сили у створенні одягу.

Реклама

Незвичними ці ролі можуть здатися лише на перший погляд. Бевза підходить до процесу створення одягу майже як до промислової дизайн-практики: її колекції — суцільна аскетична колірна гама й тонке, на межі абстракції, відчуття ліній і пропорцій. Дизайнерка іронічно обігрує знайомі символи побуту та впроваджує їх у свої колекції, наділяючи новими сенсами, — згадати хоча б клатчі-мушлі з шовкового атласу та футляри у формі мильниць, надруковані на 3D-принтері.На запрошення Mastercard любов до промислового дизайну Світлана втілила в серії лаконічних об’єктів для дому — як-от монохромний набір для гри в шахи, стілець, виготовлений у стилістиці супрематизму, журнальний столик з дерева та килимок з недвозначним принтом Master.

"Робота над колекцією BEVZA BALBEK BILSHE — безцінний досвід, який дав змогу вийти за межі звичної для мене ролі фешн-дизайнерки. Мені завжди був цікавий предметний дизайн і цей обмін ролями надихнув мене на 101%. Цікаво, що до проєкту ми зі Славою навіть не були знайомі, але миттєво порозумілися й упродовж усього процесу підтримували одне одного в нових для нас амплуа", — зазначає Світлана Бевза.

<b>bevza master</b>

Узявшись за модний дизайн, Слава Балбек, один із найвідоміших архітекторів Києва, створив моделі светрів з фігурними швами — і нашив на них великі етикетки, подібні до заводського марковання. Свою любов до архітектурної спадщини столиці Балбек утілив у патерні для шарфа — зобразивши фрагмент унікального зразка постмодернізму — готелю "Салют".

"Скажу чесно, експеримент зі зміною ролей змусив мене переглянути своє ставлення до фешн-індустрії, адже процес створення одягу здавався мені набагато легшим. Загалом же такий вихід за рами — справді крутий досвід, на який ми не часто наважуємося у звичному житті. Але навіть у таких моментах важливо залишатися собою: свою любов до архітектури мені вдалося показати і в елементах одягу", — каже Балбек.

Тренчі й халати з колекції універсальні та позбавлені маркера ґендеру, а мінімалістичний рюкзак чорного кольору створено за принципом золотого перетину. Колірна гама натуральних світло-бежевих відтінків тут не естетична випадковість, а тонкий реверанс у бік сталого розвитку, впровадженням якого у повсякденне міське життя активно переймаються всі учасники проєкту.

<b>balbek</b>

Трофейні об’єкти з колаборації BEVZA BALBEK BILSHE неможливо придбати за гроші, але можна отримати за бонуси в програмі Mastercard Більше. Тим цікавіше починати полювання на них уже зараз — створюючи у своєму гардеробі й побуті тонкі рими.

Більше про проєкт можна дізнатися на сайті Mastercard.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.