До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Масштабна тривожність: як пройшов Тиждень моди в Мілані сезону осінь-зима 2024/2025

Якщо можна було б описати одним словом Тиждень моди в Мілані, то це було б "тривожність". Вона відчувалась на показі Prada, натхненому складними 1940-ми роками. Схожу тематику обрали й Ferragamo — у першій частині показу моделі виходили у важких коричневих та зелених пальтах, повністю шкіряних образах та жакетах з грубої товстої вовни. Нотатки до показу BottegaVeneta закінчувались трохи бентежною фразою Матьє Блазі: "Ми всі бачимо одні й ті самі новини. Зараз важко радіти чомусь".

Після свого шоу сумний та розлючений на поглинущу та споживчу систему моди Джорджіо Армані сказав журналістам, що "ненавидить цей світ, побудований таким чином". Навіть зазвичай святковий показ Versace був більш приглушеним та присвяченим панкам та бунтарям. Сабато де Сарно для другої жіночої колекції Gucci головним кольором зробив зелений, обравши його "гнилий" відтінок. Але були й дві яскраві зорі надії у світі модної міланської розпачі — дебютний показ Moschino Адріано Аппіолази із закликами до миру та любові, а також артистична та м’яка колекція JilSander. Розповідаємо про головні шоу Тижня моди в Мілані.

Реклама

Prada

Prada осінь-зима 2024/2025
Prada осінь-зима 2024/2025

У новій колекціїМіуччаПрада і РафСімонс дивляться на минуле та майбутнє, щоб визначити сьогодення. Дизайнери вкотре надихалися авіацією та вітрильним спортом і трансформували знакові речі з обох сфер в дусі Prada. В колекції з'явилися шкіряні тренчі й пастельні сорочки в поєднанні з широкими штанами та капелюшками та кашкетами льотчиків, а твідові спідниці-олівці прикрасили аплікації. "Історія вчить вас усьому. Особливо у важкі моменти, — заявила МіуччаПрада. — Це колекція, що формується історією. Йдеться не про ностальгію, а про розуміння того, що відбувається у світі сьогодні".

Переглянути всю колекцію Prada осінь-зима 2024/2025.

Ferragamo

Ferragamo осінь-зима 2024/2025
Ferragamo осінь-зима 2024/2025

В сезоні осінь-зима 2024/2025 Максиміліан Девіс знову повернувся до архівів бренду як вихідного пункту: "1920-ті були часом, коли одяг використовували як спосіб святкування свободи. І можливість вираження свободи — це те, що резонує зі мною та спадщиною Ferragamo". Шоу розпочалося з вовняних оливково-зелених ансамблів, що включали обрізані великі пальта, сорочки та спідниці — настрій був дещо мілітаристським. Коли на подіумі почали з'являлися коричневі версії подібних ансамблів, повільно почав виник контраст між, очевидно, важкою архітектурою верхнього одягу та легким одягом з чистими лініями одяги: здавалося, ми спостерігаємо за дискусією між провокаційними та чемним.

Переглянути всю колекцію Ferragamo осінь-зима 2024/2025.

BottegaVeneta

Bottega Veneta осінь-зима 2024/2025
Bottega Veneta осінь-зима 2024/2025

Представлена на тлі промислового антуражу колекція BottegaVeneta була зосереджена на чистій артистичності дизайну Матьє Блазі. За лаштунками шоу дизайнер сказав: "Колекція почалася з огляду новин. У світі, в якому ми нині живемо, що ми можемо зробити? Початкова ідея полягала в тому, щоб мінімізувати одяг до його функцій. Врешті я вирішив його максимізувати, тому що мені було цікаво зробити наше повсякдення пам’ятним". Хоча в колекції представлений одяг, що завдяки його унікальним об'ємам і крою можна носити і в офіс, і на вечерю, і на прогулянці з собакою, він не здається нудним та повсякденним.

Переглянути всю колекцію BottegaVeneta осінь-зима 2024/2025.

JilSander

Jil Sander осінь-зима 2024/2025
Jil Sander осінь-зима 2024/2025

У JilSander Люк і Люсі Меєр шукали м'якість, й неважко зрозуміти, чому. Візьміть кризу, будь-яку кризу. В часи, коли світ перебуває неабияке напруження, дизайнери хочуть створити комфорт та затишок. Цей інстинкт привів їх до закруглених силуетів, подвійних конструкцій та об'ємних підкладок, що змушували одяг "надуватися" та створювати м'які форми.

Переглянути всю колекцію JilSander осінь-зима 2024/2025.

Versace

Versace осінь-зима 2024/2025
Versace осінь-зима 2024/2025

Це було найгостріше шоу в Мілані цього тижня. Донателла Версаче представила впевнену та потужну колекцію. За лаштунками шоу дизайнерка говорила про жінок-бунтівниць, а зачіски та важка підводка для очей на моделях демонстративно відбивали панковий настрій колекції. Попри певну брутальність та грубість одягу, в новому сезоні не обійшлося без знакових сексуальних суконь Versave та напівпрозорих тканин.

Переглянути всю колекцію Versace осінь-зима 2024/2025.

Moschino

Moschino осінь-зима 2024/2025
Moschino осінь-зима 2024/2025

Адріано Аппіолаза був названий креативним директором Moschino всього за три тижні до шоу осінь-зима 2024/2025. Його призначення відтінене трагедією — ДавідеРенне, його попередник у ролі, раптово помер невдовзі після початку роботи. Тому Аппіолазі довелося делікатно переймати роботу та взяти на себе спадщину Франко Москіно. У дебютній колекції дизайнера з'явилися "персонажі", які він віднайшов в архівах бренду. Одягнені вони були "ексцентрично, але по-справжньому". Новий креативний директор наслідував мудрість засновника бренду, який сказав: "Носіть те, що хочете, а не те що повинні". Так, Аппіолаза вирішив зберегти театральність, якою був відомий Москіно, але зробив її збалансованою та притаманною сучасній моді.

Переглянути всю колекцію Moschino осінь-зима 2024/2025.​​​​​​

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.