До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Епоха супермоделей: колекція Chanel весна-літо 2022

Модний Дім Chanel уміє змусити говорити про себе, навіть коли не робить масштабних шоу. Нову весняно-літню колекцію креативна директорка бренду Віржині Віар показала не у звичному Гран-Пале, що нині перебуває на реконструкції, а в камернішому Будинку інвалідів. Присвячена вона дев’яностим — епосі, коли моделі всміхалися на подіумі й не соромилися позувати фотографам.

Chanel весна-літо 2022

"Коли я тільки починала працювати в модній індустрії, то фотографи перебували так близько до подіуму, що навіть було чути звук спалахів їхніх камер. Мені він дуже подобався і цього сезону мені захотілося повторити ту неймовірну атмосферу", — поділилася за лаштунками шоу Віар, якій вдалося відтворити ту саму епоху супермоделей, але без запрошення очевидних зірок того часу — передати настрій початку 90-х їй допомогли відповідні декорації, музика Джорджа Майкла й спалахи фотокамер.

Реклама
Chanel весна-літо 2022
Chanel весна-літо 2022

Не обійшлося й без відсилань до спадщини Chanel. Уважні шанувальники бренду миттєво впізнали шоу сезону весна-літо 1993, у якому Карл Лагерфельд багато уваги надав пляжним образам, а його різноманітні чорно-білі купальники з упізнаваним логотипом стали справжнім символом епохи. Віар також зробила ставку на ці два контрастні відтінки, щедро приправивши їх яскравими аксесуарами та великою кількістю прикрас.

Chanel весна-літо 2022
Chanel весна-літо 2022
Chanel весна-літо 2022

Ще одним знаком поваги Лагерфельдові в цій колекції став рожевий твід. Віржині Віар визнає, що тоді просто ненавиділа його, а тепер, навпаки, обожнює. Сучасним прихильницям Chanel вона пропонує носити його у вигляді кокетливих мінісуконь і костюмів із шортами й жилетами, а для тих, кому до вподоби делікатніші відтінки, у колекції представлена велика пастельна лінійка — від ніжно-фісташкового до лимонного.

Chanel весна-літо 2022
Chanel весна-літо 2022
Chanel весна-літо 2022

Завершилося шоу серією невагомих образів із шифону, у яких моделі були подібні до пурхливих метеликів, що летять на світло рясних фотоспалахів.

Chanel весна-літо 2022
Chanel весна-літо 2022
Chanel весна-літо 2022

Подивитися показ Chanel весна-літо 2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.