До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Парижі: колекції Stella McCartney і Giambattista Valli весна-літо 2022

Тиждень моди в Парижі добігає кінця. Пропонуємо докладніше розглянути колекції Stella McCartney і Giambattista Valli сезону весна-літо 2022.

Stella McCartney

Нині Стелла Маккартні так захоплюється грибами, що вирішила присвятити своє повернення на паризький Тиждень моди тому, що вона проголосила "майбутнім моди". Дизайнерка показала колекцію в будівлі знаменитого архітектора Оскара Німеєра, а її шоу стало першим випадком, коли сумка, повністю зроблена з так званої грибної шкіри, побачила подіум Тижня моди. "Гриби вирощуються в лабораторіях, тому вони потребують дуже мало електрики й ніякої води. Вони стискаються й перетворюються на штучну шкіру", — пояснила дизайнерка й додала, що ще чотири роки тому інновації не були так розвинені, щоб виробляти сумки.

Реклама
Stella McCartney
Stella McCartney
Stella McCartney

Колекція Stella McCartney весна-літо 2022 була виготовлена в спортивному стилі й містила довгі сукні-майки з глибокими вирізами на талії й плечах, об’ємні джемпери в сітку, широкі штани й куртки-кімоно, сексуальні топи й боді, блискучі комбінезони, що підкреслюють вигини тіла, як і вузькі трикотажні сукні в смужку. Були й вільніші силуети, зокрема й лінія костюмів у відтінках паленого апельсина, дині й волошок, а також легкі сукні в стилі ампір, прикрашені грибними візерунками, намальованими від руки й подібними до туаль де жуї. "Я хотіла спроєктувати, яким може бути майбутнє Stella McCartney — легкість дотику й трохи ніжніший підхід, але водночас мікс спортивного й чоловічого стилю", — сказала дизайнерка.

Stella McCartney
Stella McCartney
Stella McCartney

Всю колекцію Stella McCartney весна-літо 2022 дивіться тут.

Giambattista Valli

Дизайнер Джамбаттіста Валлі влаштував розкішне шоу в пастельних тонах з фірмовими шлярками, ніжними тканинами й ляльковими силуетами в білосніжному залі Музею сучасного мистецтва. Його колекція являла собою молодий і свіжий погляд на класичний романтизм — маленькі легкі жакардові костюми, подібні до акварельних квітів, легкі, м’які рожеві сукні та яскраві коктейльні образи з пір’ям, — але просочені сексуально-позитивним настроєм нового покоління. "Життя прекрасне — насолоджуймося ним. Краса була моїм порятунком під час ізоляції. Це було вікно для моєї душі", — сказав дизайнер.

Giambattista Valli
Giambattista Valli
Giambattista Valli

Валлі думав не тільки про візуальну красу — він хотів, щоб його дизайни були також тактильними, "одягом, що пестить та обіймає", і ґрунтувався на колірній палітрі й настрої чуттєвих скульптур Луїзи Буржуа. Результатом стали: короткі сукні та спідниці з вишивкою в горошок і грайливі шлярки спереду, візерунки в стилі ампір із золотою окантовкою і довгі сукні з білого мережива. Валлі проводив більшу частину своєї ізоляції в садах, тому не дивно, що деякі принти й вишивки були як латаття Моне. Вони рясніли на багатоярусній сукні з відкритими плечима й об’ємних спідницях в поєднанні з топами. Потім зелені візерунки поступилися місцем іншим пастельним тонам, як-от м’ятний, динний або полунично-рожевий молочний коктейль з великою кількістю мережива й воланів.

Giambattista Valli
Giambattista Valli
Giambattista Valli

Всю колекцію Giambattista Valli весна-літо 2022 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.