До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: новий шоу-рум бренду Litkovskaya

В кінці грудня український бренд Litkovskaya переїхав в новий шоу-рум – світлий, просторий і дуже французький. Vogue.ua першим побував у нього в гостях.​

Ліля Літковська

Новий 2018-й рік команда бренду Litkovskaya зустрічала вже в новому будинку – тепер за сукнями складного крою та ідеальними пальтами авторства Лілі Літковської варто вирушати на вулицю Тургенєвську, 55. Ця адреса добре знайома шанувальникам всього французького, адже саме тут на першому поверсі розташоване найбільше французьке кафе в місті – Cafe Charlotte. І саме через нього варто пройти, щоби потрапити в новий шоу-рум Litkovskaya, котрий розташувався на четвертому поверсі ще дореволюційного будинку.

Реклама

"Власники цього будинку, які п'ять років тому відкрили Cafe Charlotte, давно мріяли створити в Києві такий собі французький куточок. І саме зараз все стало складатися. Прямо над кафе розмістився офіс однієї французької компанії, що займається агробізнесом, а ще вище розташувалися ми – фанати Франції і всього, що з нею пов'язано, – розповідає Ліля Літковська. – Все склалося саме собою. І ми дуже раді, що залишилися в цьому районі (попередній шоу-рум бренду розташовувався через дорогу – прим.ред.) – тихому і затишному, практично незайманому ще забудовниками. Для мене це такий київський даунтаун".

Ліля Літковська

Саме приміщення також нагадує паризькі квартири. Високі стелі, аркові вікна, через які вся кімната заповнена світлом, ліпнина на стінах, еклектично зібрані меблі та дзеркала, які стоять на підлозі, всі разом абсолютно не суперечать мінімалістичній естетиці Litkovskaya, а надають їй нових барв. Ліля Літковська розповідає, що інтер'єр розробляв її друг – Юрій Хлоп, але інтригує, що це ще не остаточна його версія: "Ще не приїхали всі меблі і ми задумали дещо цікаве з розміщенням рейлів".

Зараз рейли займають майже весь простір, а метраж головної кімнати дозволяє розглянути кожну річ в найдрібніших деталях, а вони в Litkovskaya точно заслуговують на увагу. Наприклад, в колекції весна-літо 2018 дизайнер використала декор у вигляді скрученої бахроми, що здалеку нагадує фактуру каракульчі.

<b>LitkoShowroom2</b>

Однак найцікавіше ховається між рейлами: уздовж стін стоять картини українських художників Придувалова, Аполлонова і Чичкана. "Їм теж ще потрібно знайти місце. Щоб їм тут теж було добре", – додає Літковська.

<b>LotkoShowRoom1</b>

Особливе місце в новому дизайн-бюро – кабінет Літковської, відокремлений від загального простору скляною перегородкою. Головне місце в ньому відведено стіні, на якій вже висять замальовки колекції сезону осінь-зима 2018/2019, мудборд і нова візуальна айдентика бренду, з якою Litkovskaya готова підкорювати той самий Париж, ту саму Францію.

Ліля Літковська
Ліля Літковська

Фото: Юрій Яцкулич

Читайте також:

Все подробности дебюта Litkovskaya в Париже

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.