До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Disney та Balmain представили лімітовану колекцію, присвячену 30-річчю "Короля Лева"

Disney і Balmain святкують 30-ту річницю "Короля Лева" та представляють лімітовану колекцію, розроблену креативним директором Balmain Олів'є Рустеном.Колекція Disney x Balmain: The Lion King, що містить одяг і аксесуари для чоловіків і жінок, черпає натхнення з африканських ремісничих традицій, водночас святкуючи нове покоління африканських талантів.

Реклама

Для цього лімітованого випуску креативний директор Balmain Олів'є Рустен і його команда створили колекцію одягу та аксесуарів. Дизайни базуються на визнаній розповідній майстерності Disney, а також на потужних темах і незабутніх персонажах, які вирізняють фільм "Король Лев" від Disney. Ця колекція є першою співпрацею між Disney та французьким модним Домом.

"Працювати над цією колаборацією було справжньою мрією, — зазначає Олів'є Рустен. — Мені було всього дев'ять років, коли "Король Лев" вперше вийшов, але й сьогодні, майже три десятиліття по тому, мені досить заплющити очі, щоб відтворити цей неймовірний мікс музики, образів та емоцій. Уроки, які я засвоїв, абсолютно зачарований тим, що відбувалося на великому екрані переді мною, залишилися зі мною на все життя."

Колекція містить ключові риси ДНК Balmain. Керуючи Домом протягом останніх тринадцяти років, Рустен постійно розробляв три основні аспекти: глибоку повагу до унікальної спадщини Balmain, пристрасть до неперевершеного savoir-faire паризької кутюрної майстерності та готовність створювати образи, ґрунтуючись на інтимних роздумах про власну унікальну життєву подорож. Фірмові силуети, вражаючі оздоблення і навички пошиття Balmain чітко видніються в цьому лімітованому випуску. Крім того, африканські ткацтва, візерунки, складні вишивки та силуети також були сильними натхненнями для дизайнера та його команди під час роботи над цією колекцією.

Співпраця також звертає увагу на нове покоління молодих африканських талантів. Disney та Balmain пишаються своїми довгими традиціями підтримки художників-початківців, і нова колекція базується на цій спільній історії. Південноафриканський художник Ніка Мтвана створив афрофутуристичний портрет для колекції — майстерно інтегрувавши сцену з "Короля Лева" у свою роботу через відображення на лінзах окулярів свого персонажа. Рустен адаптував дизайн Мтвани в яскраві принти, які вкрили футболки, топи та сукні. Камерунський художник Енфант Прекос зосередився на Сімбі, зображуючи зірку "Короля Лева", що мандрує крізь фантастичний пейзаж, наповнений різноманітними африканськими дикими тваринами. Дизайни Прекоса — у чорних, білих та багатоколірних варіаціях — прикрашають сумки, пальта, костюми, футболки та сукні. Південноафриканський художник Кассіус Кумало використовує поєднання яскравого синього, глибокого чорного та золотої фольги для створення виразного портрета Нали, сильної та незалежної левиці з фільму Disney. Потужний образ Кумало був адаптований для серії сумок, футболок та худі.

Разом із колекцією був також представлений короткометражний фільм, знятий Фемі Оладігболу та створений Disney у співпраці з Balmain. Знятий у різних місцях провінції Західний Кейп у Південній Африці, фільм поєднує природну красу і виразні силуети, візерунки та кольори нової колекції. Стрічка була показана під час вечора "Король Лев у Концерті" 5 липня у Лондонському Ройал Альберт Голлі за участю оркестру Chineke! під керівництвом Сари Гікс. Фільм Оладігболу відзначає силу спільноти, і, як зазначає Рустен, також підкреслює головне натхнення для його дизайнів колекції "Король Лев".

"На честь 30-річчя "Короля Лева" Олів'є Рустен і команда Balmain створили яскраву та потужну колекцію, яка чудово передає серце та сутність цього знакового фільму і дух Африки, — зазначила Тасія Філіпатос, президентка Disney Consumer Products. — Ця співпраця продовжує тривалу спадщину Disney, підкреслює роботу з глобальними візіонерами та висвітлює майбутні покоління креативників".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.