До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дебютна колекція Фібі Файло — впевнене, безкомпромісне задоволення

30 жовтня 2023 року здійснилася мрія всіх фанатів дизайнерки Фібі Файло після 6-річної паузи вона показала першу колекцію власного бренду. Враженнями ділиться Сара Мауер.

Нарешті! Мабуть, жоден понеділок не очікувала так, як понеділок 30 жовтня. Цього дня Фібі Файло представила дебютну колекцію свого однойменного бренду й відкрила на неї продажі на офіційному сайті бренду. Безсумнівно, це найдовше й найбажаніше повернення в історії моди. Це були не просто три нескінченні місяці очікування, відтоді як тисячі людей зареєструвалися на її вебсайті 27 липня. Це була також майже шестирічна пауза в моді, після того як Файло покинула Céline у 2017 році. Неможливо перебільшити рівень очікування щодо повернення провідної дизайнерки, особливо у той час, коли креативні директорки частіше залишають індустрію, ніж приєднуються до неї.

Реклама

У першій колекції Фібі Файло зробила те, на що ми сподівалися: завдала потужний удар образами та силуетами, які змусять кожного шаленіти. Лише дивлячись на фото можна відчути присмак знакового дивацтва, еротики та гумору, які вона так майстерно приховує у своєму ідеальному одязі. Фотографії першої кампанії PhoebePhilo випромінюють безкомпромісну впевненість: на них сильні жінки дивляться на глядача з неабияким гонором.

Під час зустрічі в абсолютно новій штаб-квартирі компанії все її розуміння моди — і багато іншого — стало яскраво очевидним. PhoebePhilo народився не просто як бренд, а як новий модний Дім класу люкс. Він має власне ательє та перфекціоністські стандарти, щоб відповідати найкращим компаніям в Парижі (про що Фібі, очевидно, знає все). І вже в першій колекції бренд представляє все: від костюмів до шкіряних курток, чудових пальт, повсякденного одягу, взуття, сумок, протисонцевих окулярів і ювелірних виробів.

Фібі Файло
Фібі Файло

Геній Фібі Файло — елемент, за яким так довго сумували її вірні прихильники — полягає в тому, як вона ставить свій лаконічний відбиток на нові пропорції та провокує нові способи носіння речей. З цією колекцією (вона не називає її так, але ми дійдемо до цього за хвилину) її формула така: великі округлі плечі, штани та завжди, у всьому високі підбори.

Нові різновиди дуже специфічних підборів, тобто лоферів, що виходять за межі класичного стилю, із масивними та широкими ззаду каблуками, але зрізаними в профіль; шалено смішні черевики з бахромою і надзвичайно сексуальні туфлі на шпильці.

Щодо плечей: вони великі, а отже, синхронізуються з тим, що відбувається нині в моді, але їхня округлість (можливо, більше схожа на Джорджіо Армані чи Клода Монтану 1980-х) рішуче змінює силуети. Темно-коричневий шкіряний блузон, затягнутий у баску з заниженою талією, з ідеально градуйованою шириною до штанів, говорить сам за себе.

Файлофілам не потрібні лекції про її досконалість у дизайні штанів — талант і точність крою вона практично зробила справою свого життя ще зі студентських років. Тепер на ринку є шведський стіл штанів від Файло. Пари, які виглядають ідеально правильними спереду, але розділені навпіл блискавками, аж до задньої частини кожної ноги, від низу до пояса — розстібніть блискавку за бажанням, щоб відкрити каблук, ікру… або більше. У колекції є й деконструйовані шаблони штанів карго з бандажними ременями, перекрученими на коліні. А потім дивовижного крою повсякденні джинси та ідеальні спортивні штани.

Суть цієї колекції у тому, що Фібі Файло пропонує багато елегантних шляхів до шику. Її дизайн для життя також поєднує в собі речі, які можна адаптувати: шарфи, які застібаються та розстібаються, створюють драпірування за бажанням або, можливо, перетворюються на пояс або, бог знає, бюст, якщо вам цього хочеться.

Але це, як ми вже сказали, не колекція, в прямому розумінні слова. 30 жовтня з’явився перший транш того, що компанія називає Edit — це серія з трьох онлайн-релізів під позначкою A1, які мають з’явитися від жовтня до грудня. A2з’явиться навесні й так далі. Всі речі будуть доступні лише на PhoebePhilo.com, і виходитимуть поза сезонами, "щоб створити продукт, який відображає постійність".

Це може здатися незвичним рішенням, але це також те, що Файло робила за весь час — про це добре знають файлофіли, які носять свої речі OldCéline майже десять років. Отже, це щасливий день для величезної модної спільноти. Однак є погані новини. Примітка на сайті бренду про запуск, де йдеться про обмеження марнотратного перевиробництва, закінчується фразою: "Для нас це означає виробляти значно менше, ніж очікувалося".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.