До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чисте полотно: нова колекція Saint Laurent весна-літо 2024

Місце шоу Saint Laurent, як завжди, неперевершене — гігантські архітектурні споруди з неймовірним краєвидом, розраховані на те, щоб Ейфелева вежа стала надпрестижним реквізитом. Цей сезон був важливою сценою, на якій Ентоні Ваккарелло зробив дещо несподіване — він повернув усе назад.

Реклама

"Я хотів майже нічого не робити, — заявив дизайнер за лаштунками показу. — Я бачу стільки складних речей, стільки вишивок, декоративного оздоблення, що мені хотілося все це зняти, не робити більше, ніж потрібно. Зробити чисте полотно. Почати нову главу для Saint Laurent". Усе, що він створив, — окрім вечірнього одягу з мусліну — цього сезону було з бавовни. Усі елементи гардероба були засновані на жакеті Saharien — ідеї, яку Ів Сен-Лоран приніс із свого північноафриканського виховання та перетворив на революційну паризьку моду в 1967 році.

Єдиною декоративною деталлю, яка залишилася на комбінезонах, сукнях-сорочках і спідницях-олівцях завдовжки до колін, — це обережно розташовані ґудзики. Зазвичай велика частина вечірнього одягу Ваккарелло була скорочена до трьох довгих суконь. Проте слова "простий" або "скромний" навряд чи підходять для цього. "Тиха" колекція випромінювала шалений паризький гламур, який притаманний бренду Saint Laurent. Кожен образ супроводжувався макіяжем у стилі 1980-х, зачесаним волоссям і гігантськими позолоченими сережками.

Як колись сказала Діана Вріланд: "Елегантність — це відмова". У часи максималізму екстремальна мода створена виключно для одноразових заходів. Надзвичайно простий і надзвичайно шикарний — це надійний спосіб.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.