До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Artisanal Journey: бренд Ruslan Baginskiy відкрив у Києві експозицію

Український бренд Ruslan Baginskiy в межах Ukrainian Fashion Week відкрив курований простір Artisanal Journey, присвячений артизанальним технікам, які є важливою складовою усіх колекцій бренду — від головних уборів до інтер'єрних свічок. Домівкою для цієї двотижневої експозиції стала київська галерея The Naked Room на Рейтарській, 21.

Руслан Багінський та Петро Ясинський
Руслан Багінський та Петро Ясинський

Реклама

За допомогою цього проєкту дизайнер Руслан Багінський презентує власне бачення поєднання традиційного із сучасним, завдяки чому старовинні ремесла стають знову актуальними та цікавими молодому поколінню. Біля однієї зі стін бренд представляє власні гіти, але виконані з нетипових матеріалів — металу, соломи, воску і навіть цукру. Біля кожного експонату можна прочитати історію його виготовлення, зокрема ім'я майстра та витрачений час.

Окрема стійка в залі присвячена новій лінійці сумок, а саме вже знаковій моделі HATBAG, яка тепер має більш широку лінійку кольорів. Поруч розмістився манекен у сукні, яка зібрана з хусток, які також є в асортименті Ruslan Baginskiy. Вікторія Семерей, яка відповідає в команді бренду за міжнародні продажі, розповідає, що цей експонат називається HATDRESS і розкриває тему багатофункціональності головних уборів. На запитання, чи слід шанувальникам очікувати запуск лінійки одягу, ми побачили лише загадкову усмішку.

Неможливо не помітити іще один цікавий об'єкт — скульптуру авторства Михайла Дзиндри, якому Багінський нещодавно присвятив іще один свій проєкт. Її унікальність в тому, що експонати з музею митця на Львівщині не можна вивозити через їхню крихкість, але команді RB вдалося домовитися з вдовою художника Софією Дзиндрою, яка надала одну зі скульптур з власної колекції.

Крім того, Багінський і компанія не обмежилися лише простором The Naked Room — у внутрішньому дворику галереї вони розмістили 2,5-метрову інсталяцію з дерева у вигляді одного з найвпізнаваніших їхніх капелюхів — Baker Boy Cap. "Я сподіваюся, що кожен гість цього простору відкриє для себе щось нове, знайде натхнення на власні творчі пошуки; що традиція стане джерелом натхнення", — підсумовує дизайнер і запрошує всіх у гості з 5 до 15 вересня.

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.