До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 життєвих мудростей від Донателли Версаче

2 травня 64 роки виповнюється Донателлі Версаче – одній з найвідоміших італійських дизайнерів у світі. Торік видавництво Rizzoli представило її велику біографію, а ми згадуємо ключові тези цієї книжки.

Донателла Версаче
Бути відповідальною

"Як і будь-яка жінка, я зіштовхуюсь з припущеннями про те, хто я і що можу. Жінки повинні проявляти себе значно більше аніж чоловіки, і боротися, щоб їх почули. Але часи змінюються, для жінок усе налагоджується. Ми можемо бути тими, ким хочемо: я – художній керівник, комерсант, матір, прихильниця змін, друг. Я вважаю, що в XX сторіччі це було правдою. Значно складніше бути у моді жінкою, аніж чоловіком. Жінки – не просто дизайнери, вони – керівниці підприємств, піонери галузі. Нам усе ще є чого прагнути, але є й очевидний прогрес".

Реклама

Тримайтесь за те, у що вірите

"Моя пристрасть у житті – рівність. Версаче завжди виступали за свободу й право бути самим собою, незалежно від того, хто ви і кого кохаєте".

Розвивайтесь, якщо хочете успіху

"Кожен модний бренд, як і кожна компанія, повинен розвиватися, якщо це потрібно для успіху. Нічого не може залишатися незмінним у бізнесі, і нічого не залишається незмінним у моді. Versace – місце неймовірного хвилювання й енергії. Це дім, який має багато можливостей і це виклик самим собі. Мені подобається моя робота і мені подобається, що я проводжу час з найдивовижнішими людьми у всій індустрії – моєю командою".

Будьте вірними собі і довіряйте своїм інстинктам

"Я знаю, що сильніша тоді, коли вірна самій собі і маю власний погляд. Раніше були випадки, коли я сумнівалась й поводилась обережніше – це виявлялось у моїй роботі. Кожного сезону я повинна бути впевнена у собі і достатньо сильна, щоб рухати Versace вперед. Це тяжка праця, але результат впадає в вічі. Нічого не додає мені більшого задоволення, аніж бачити силу Versace просто зараз, а також спостерігати, як жінки в усьому світі реагують на бренд моєї сім’ї. Це додає мені впевненості, необхідної, щоб рухатись далі і робити Versace ще кращим. Як дизайнер, я вважаю, що моє завдання – прагнути індивідуальності й влади для жінок, прагнути рівноправності у світі".

Будьте безстрашними в усьому

"Будьте сміливими й безстрашними в усьому, що ви робите, завжди без компромісів".

Опирайтесь на сім'ю

"Родина – це все в моїй кар’єрі. Якщо ваше прізвище також є уособленням вашого бренду, а бренд стає одним із найвідоміших у світі, то родина стає основою всього. Родина – це дещо більше аніж одне прізвище на всіх. Ім’я Versace – це дуже велика сім’я, і я думаю, що це одна з наших сильних сторін. Ми спілкуємось, сміємось, боремось і поважаємо один одного. Робота в Versace – це більше аніж просто робота, бо працівники є частиною родини".

Творчість – це колективна праця

"Молоді дизайнери – моя абсолютна пристрасть. Сьогодні я працюю з деякими дивовижними молодими талантами у моді. Люблю зустрічатися з молодими дизайнерами, коли вони закінчують школу, щоб подивитися, як вони ростуть. Випускники приїздять з коледжів з усього світу, щоб працювати в моїй студії і діляться своєю пристрастю, енергією, творчістю. У моді є знамениті дизайнери, але є ще багато людей за лаштунками, які роблять моду тим, чим вона є. Безліч дизайнерів часто не хочуть мати власного лейблу – вони прагнуть працювати за лаштунками. Їхній вклад має вирішальне значення для кожного модного Дому".

За матеріалами: Vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.