До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найпам'ятніших шоу Chanel Métiers d'Art

4 грудня в Нью-Йорку відбудеться показ вже 18-ої колекції Chanel Métiers d'Art, що є присвятою історії Дому та його зв'язку з різними країнами. Метою колекцій є звернути увагу на працю артизанальних майстерень, які бренд запрошує до роботи над вбраннями. Vogue.ua згадує 5 найбільш пам'ятних шоу Chanel Métiers d'Art.

Chanel Pre-Fall 2014
Paris-Edinburgh

У грудні 2012-го Карл Лагерфельд запросив усіх приятелів Chanel до шотландського замку Лінлітгоу, в якому показав колекцію, натхненну твідом і кілтами, клітинкою і образом Марії Стюарт. Шотландію дизайнер тоді вибрав не просто так – у цій вітряній, але дуже красивій країні одні з найщасливіших днів у житті провела Коко Шанель разом з коханим, герцогом Вестмінстерським.

Реклама
Chanel Pre-Fall 2013
Chanel Pre-Fall 2013
Chanel Pre-Fall 2013
Paris-Moscow

Коко Шанель завжди захоплювалася російською культурою, а особливою її пристрастю були балет і музика Стравінського, з яким вона була близькою. Цим захопленням засновниці Chanel Карл Лагерфельд і присвятив колекцію сезону Pre-Fall 2009, у якій майстерно обіграв радянську уніформу, традиційні головні убори і вічну зиму, з якою Росія асоціюється у європейців.

Chanel Pre-Fall 2009
Chanel Pre-Fall 2009
Chanel Pre-Fall 2009
Paris-Bombay

Однією з найбільш пам'ятних колекцій Chanel Métiers d'Art стала "Париж-Бомбей", яку Карл Лагерфельд показав у паризькому Гран-Пале. Дизайнер продемонстрував на подіумі своє бачення індійського національного одягу, який він майстерно поєднав з ДНК Chanel, а також розкрив всю красу індійських прикрас.

Chanel Pre-Fall 2012
Chanel Pre-Fall 2012
Chanel Pre-Fall 2012
Paris-Dallas

Chanel і США завжди імпонували одне одному. У 1950-х саме американський ринок підтримав Коко Шанель після повернення на модну арену. 1957 року вона отримала там премію Neiman Marcus Fashion Award за найпопулярнішу колекцію дамського одягу і цей історичний факт надихнув Лагерфельда на створення колекції про культуру Дикого Заходу.

Chanel Pre-Fall 2014
Chanel Pre-Fall 2014
Chanel Pre-Fall 2014
Paris-Rome

Три роки тому Карл Лагерфельд вирушив на римську кіностудію "Чінечітта", щоб у її павільйонах відтворити справжню паризьку атмосферу для нового шоу Chanel Metiers d'Art. На відміну від минулих сезонів, у цій колекції немає особливих історичних референсів – дизайнер зосередився на настрої, поєднав французьку спокусливість із італійською зухвалістю.

Chanel Pre-Fall 2016
Chanel Pre-Fall 2016
Chanel Pre-Fall 2016

Читайте також:

Тепло твоїх рук: гід по майстернях Chanel Métiers d'Art

Видео: как прошел показ Chanel Cosmopolite в Токио

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.