До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 ідеальних жакетів від українських брендів

Повноцінний весняний гардероб неможливо уявити без жакета, адже його можна носити як у парі з легким плащем, так і замість верхнього одягу, поєднуючи зі светром або тонким вовняним гольфом. Любить працювати із цим предметом гардероба й багато хто з українських брендів, тож щосезону дедалі більше надає їм уваги. Ми вибрали найкращі жакети з весняних колекцій.

Litkovskaya

З перших же колекцій український бренд Litkovskaya балансує між поняттями жіночності й маскулінності. Ідеальним втіленням цієї ідеї став жакет Cristobal, у якому Ліля Літковська грамотно грає з пропорціями, збільшує лінію плеча й навмисне подовжує рукави, але водночас зберігає ледь вловну тендітність.

Реклама
GUDU

Український бренд GUDU в кожній своїй колекції робить ставку на вивірений і точний крій, але саме в жакетах Лаша Мдінарадзе максимально розкриває всю свою конструкторську майстерність. У колекції сезону весна-літо 2021 дизайнер поєднав фірмовий вузький силует, що змушує весь час тримати спину прямо, з хвилястими декоративними елементами. Ідеальну посадку речі водночас удалося зберегти.

Olenich

Марка з Одеси Olenich пропонує цієї весни стати на сонячну сторону. Однією з головних зірок її нової колекції став брючний костюм приглушеного жовтого кольору з однобортним жакетом і штанами кльош. Шанувальниці естетики 1970-х точно вподобають цей ансамбль.

ARTICLE

ARTICLE — молода марка, яка спеціалізується саме на жакетах. В її асортименті на сьогодні є жакети на будь-який смак — від жіночних моделей яскравих відтінків до строгих дизайнів, які згодяться для найсуворішого дрес-коду. Серед наших фаворитів — сірий жакет з великим картатим візерунком, який однаково добре пасує і до спідниці-олівця, і до білого розслабленого деніму.

LAKE STUDIO

Свою останню колекцію Анастасія Рябоконь і Олеся Кононова, дизайнерки Lake Studio, присвятили періоду українського бароко. Однією з найефектніших речей колекції став складний у виготовленні жакардовий жакет, що відсилає до давніх традицій плетіння. Завдяки щільній фактурі жакет чудово тримає форму, а поєднувати його, навпаки, хочеться із чимось підкреслено ніжним і хвилястим. У Lake Studio ідеальною парою до нього вважають шовкову сукню-комбінацію.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.