До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найпопулярніших модних показів 2020 року

Зазвичай Vogue Runway публікує два списки показів брендів з найбільшою кількістю переглядів: перший — після завершення показів осінніх колекцій у березні, а другий — по закінченні весняного сезону в жовтні. Це був незвичний рік, і через презентації весняних колекцій, що тривали з початку вересня до останнього тижня грудня, ці підсумки ми вирішили підбити вже наприкінці 2020-го.

Moschino

Безсумнівно, Джеремі Скотт з Moschino увійшов до десяти найуспішніших завдяки своєму яскравому шоу у вигляді лялькової вистави. "Найкраще, що я міг зробити для всіх, кого турбують вибори, пандемія, соціальні зрушення і майбутнє, — це подарувати фантазію й на кілька хвилин відвернути увагу від усього цього", — повідомив дизайнер. Концепція Théâtre de la Mode, що її використав Скотт, запозичена в кутюр’є часів Другої світової війни, які відряджали мініатюрні версії своїх робіт у дорогу, щоб урятувати власний бізнес. Вона стала лейтмотивом сезону, але ніхто не зумів утілити її з таким розмахом, як Moschino.

Реклама

Цього року Prada зробили великий поступ і піднялися із сьомого місця на друге. Прихід Рафа Сімонса, нового креативного співдиректора Міуччі Пради, ймовірно, вплинув на це. Поодинці вони — одні з найпопулярніших дизайнерів світу моди; інсайдерам було більш ніж цікаво подивитися, яким буде безпрецедентне партнерство. "Це початок", — заявила Міучча Прада в інтерв’ю після прямої трансляції шоу. Менш ніж за чотири тижні вони представлять свою першу колекцію для чоловіків, створену спільними зусиллями.

Vogue.ua публікує десять шоу брендів з найбільшою кількістю переглядів за версією Vogue Runway у 2020 році.

1. Chanel, весна-літо 2020 (місце минулого сезону: 1)

2. Prada, весна-літо 2021 (місце минулого сезону: 7)

3. Louis Vuitton, весна-літо 2021 (місце минулого сезону: 5)

4. Dior, весна-літо 2021 (місце минулого сезону: 6)

5. Balenciaga, весна-літо 2021 (місце минулого сезону: 3)

6. Saint Laurent, весна-літо 2021 (місце минулого сезону: 2)

7. Valentino, весна-літо 2021

8. Gucci, весна-літо 2021 (місце минулого сезону: 4)

9. Celine, весна-літо 2021

10. Moschino, весна-літо 2021

Текст: Nicole Phelps

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.