До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як носити взуття Margiela Tabi

Взуття з розділеним носком — річ доволі неоднозначна. У 1988 році бельгійський дизайнер-новатор Мартін Маржела створив свої перші Tabi й справив справжній фурор. Його моделі пройшлися подіумом з фарбою на стопах, буквально залишивши слід в історії моди. Ця форма взуття була натхнена японськими шкарпетками та робочим взуттям XV століття. Вона стала частиною фірмового стилю Маржели — робити звичні речі незнайомими, по-новому їх інтерпретувати. Так, мода від Maison Margiela завжди була бунтарською, на межі між дивацтвом та красою.

Реклама

Уже кілька десятиліть Tabi від Maison Margiela залишаються культовим взуттям для шанувальників авангарду. Обираючи цю модель, ви ніби спілкуєтеся таємною мовою з іншими поціновувачами екстравагантності. Вам байдуже, що дехто вважатиме ваш вибір дивакуватим чи недоречним. Навпаки, вам подобається, що "лише свої зрозуміють". Довгий час Tabi були символом для тих, хто не тільки розуміється на історії моди й любить кидати виклик звичним уявленням про стиль, але й для тих, хто може витримати осудливі погляди оточення.

У 2023 році Tabi майже увійшли в мейнстрім. Відео в TikTok про невдале побачення з хлопцем, який вкрав туфлі з розділеним носком, стало вірусним — і раптом всі почали купувати Tabi. Аня Тейлор-Джой, Дуа Ліпа, Олівія Родріго, Кайлі Дженнер — найпопулярніші особистості приміряли взуття, яке роками було відоме лише вузькому колу. Поява Tabi на багатьох відомих особистостях довела несподівану універсальність цього взуття. Виявляється, існує безліч способів, як інтегрувати силует Tabi у ваш повсякденний гардероб. Наприклад, можна замінити кросівки лоферами з розділеним носком, а сандалі — балетками Tabi. Завдяки різноманітності моделей, Tabi можна поєднувати з багатьма речами, на відміну від більш екстравагантного взуття, як, наприклад, Vibram FiveFingers. Але їхня незвичність — це те, за що їх люблять одні, й не люблять інші. Тому шанувальники авангардного стилю можуть бути спокійними — Tabi ще довго будуть епатувати.

Хочете спробувати Tabi, але не знаєте з чого почати? Ми підготували варіанти стилізації семи різних моделей Tabi, надихнувшись образами зірок.

Tabi на високому підборі з ремінцем на щиколотці

Балетки Tabi

Tabi на низькому підборі

Tabi на шпильці із завуженим носком

Tabi лофери

Tabi "Мері-Джейн"

Черевики Tabi

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.