До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Galleria до Re-Nylon: історія найкращих сумок Prada

Поговоріть із математиком або архітектором, і вони скажуть вам, що трикутник є найсильнішою, найпотужнішою формою. Хоча засновник Prada, Маріо Прада (дідусь Міуччі), першим використав трикутну форму, безсумнівно, саме Міучча допомогла запровадити її в популярну культуру через свій лейбл, який наразі має трофей "найпопулярнішого бренду в світі" згідно з індексом Lyst за останній квартал 2023 року.

Починаючи з 1913 року, Маріо та його брат Мартіно — Fratelli Prada, як їх називали — керували магазином шкіряних виробів у міланському торговому павільйоні Galleria Vittorio Emanuele II. Магазин, укомплектований виготовленими в Італії сумками й дорожніми валізами, імпортованими з Англії, обслуговував заможних місцевих жителів, зокрема аристократів країни.

Реклама

Проте лише після того як Міучча очолила бізнес (до творчого керівництва Міуччі, лейбл майже 20 років очолювала її мати, Луїза), Prada стали тими, ким вони є сьогодні. Як і трикутник, Prada не потребують представлення: успіх марки значною мірою пояснюється захистом Міуччі "потворного шику" та феміністичною філософією дизайнерки.

Galleria

Prada Galleria
Prada Galleria

У 2007 році Міучча Прада представила Galleria — прямокутну сумку, виготовлену з елегантної текстурованої шкіри Saffiano (матеріал, запатентований Маріо Прада), з двома верхніми ручками, двома застібками-блискавками та ще одним відділенням між ними. Сьогодні аксесуар складається з 83 деталей, виготовлених вручну. Елегантна сумка, названа на честь блискучої галереї Вітторіо Еммануеля II, де розташовувався перший бутик Prada, неминуче знайшла місце в залі слави Prada. Навесні 2023 року Prada переосмислили свою класичну сумку: спеціальна лінійка була представлена в рекламній кампанії художника-концептуаліста Алекса Да Корте зі Скарлетт Йоханссон у головній ролі.

Cleo

Prada, весна-літо 2021
Prada, весна-літо 2021

Відносно новою на ринку сумок Prada є Cleo — аксесуар з молодіжним духом і вигнутими лініями. Виготовлені з матової телячої шкіри та легкої шкіри spazzolato, Cleo вперше привернули увагу під час показу колекції жіночого одягу сезону весна-літо 2021. Сьогодні Cleo пропонуються в чорнильно-чорному, молочно-білому і пудрово-фісташковому відтінках.

Re-Nylon Backpack

Prada, весна-літо 2018
Prada, весна-літо 2018

Синтетичний нейлоновий текстиль з назви Econyl, витканий із переробленого очищеного пластику, — матеріал, зібраний з океану. Саме він став основою Re-Nylon Backpack після його повторної появи в 2019 році. Спочатку цей виріб був відомий як Vela і символізував перший порив Міуччі прийняти утилітарний текстиль. Вона зробила з нейлоном те ж саме, що Габріель Шанель зробила з джерсі, і тепер він представлений у всіх категоріях Prada — від мідіспідниць до дутих чобіт і кросівок.

Nappa Antique

Prada, весна-літо 2023
Prada, весна-літо 2023

Сумка — це незамінна річ. На щастя, пані Прада кожні пару сезонів дарує своїм шанувальницям речі з нової тканини. Навесні 2023 року зʼявилася версія з м’ятої старовинної шкіри наппа. Ця сумка створена за допомогою трудомісткого процесу, який передбачає зминання матеріалу вручну. У різних насичених кольорах аксесуар поставляється у двох розмірах.

Re-Edition 1995

Prada, весна-літо 2022
Prada, весна-літо 2022

Ця сумка з верхньою ручкою вперше була представлена в колекції Prada осінь-зима 1995 року. Структурована як Galleria, але виготовлена з матової шкіри, вона знову привернула увагу. Аксесуар також втілює в собі надзвичайну стриманість 1990-х і лоскоче нинішню фантазію на все мінімалістичне. Re-Edition 1995 пропонується з внутрішнім відділенням на блискавці та двома відкритими відділеннями — та випускається у вишуканому вишнево-червоному, чорному, пудрово-блакитному та рожевому кольорах.

Re-Edition 2005

Міучча Прада, як і всі ми, шукає натхнення у власному архіві. Наприкінці 2019 року Prada повторили дві свої сумки — Re-Edition 2000 і Re-Edition 2005 — тепер використавши нейлон Econyl — новий текстиль, виготовлений із переробленого океанського пластику, рибальських сіток і текстильних відходів. Ця сумка має плетений плечовий ремінь, знімний ремінь на ланцюжку та знімний брелок. Молодіжна та довговічна, сумка швидко зʼявилася в гардеробах Гейлі Бібер, Софії Річі та Лорі Гарві.

Prada Moon

Найновіша інтерпретація Prada Moon повертається до стилю, що вперше був представлений у весняно-літній колекції бренду 2002 року. Вона виконана або на основі Re-Nylon, або зі шкіри наппа. Блискуча прямокутна срібна пряжка та втулки, "запозичені зі світу вітрильного спорту", додають аксесуарові трохи вишуканості.

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.