КУПИТИ КВИТКИ

Окуляри в стилі geek chic – наймодніший аксесуар цієї осені

Був час, коли перевагу віддавали контактним лінзам. Утім, останніми місяцями окуляри знову стали синонімом крутості. Виведені на передній план модної сцени Miu Miu рік тому, окуляри з в стилі geek chic зарекомендували себе як на подіумах, так і у вуличному стилі. З нагоди Всесвітнього Дня зору Vogue.ua зібрав наймодніші окуляри в колекціях осінь-зима 2024/2025.

Miu Miu
Miu Miu

Реклама.

Undercover
Undercover

Багато людей носять окуляри, тому починають з’являтися і певні тенденції. Моделі з прозорими лінзами, які давно вважалися старомодними, стали обʼєктом бажання останніх місяців. Окуляри, звичайно, не вище примх модних циклів, і тенденції змінювалися протягом десятиліть: від оправ cat-eye 1950-х до гіпстерських окулярів 2010-х років.

Ottolinger
Ottolinger

Victoria Beckham
Victoria Beckham

Цей аксесуар отримав свою велику славу на початку 2000-х років, коли Жизель Бюндхен зʼявилася у фільмі "Диявол носить "Прада". Сьогодні, завдяки їх культурному відродженню, ці оправи мають нову репутацію. Окуляри під назвою Bayonetta, створені для однойменного героя відеоігор, отримали перевагу, яка поєдналася з ще одним мікротрендом – естетикою "офісна сирена".

Coperni
Coperni

MM6 Maison Margiela
MM6 Maison Margiela

Ulla Johnson
Ulla Johnson

Головними фаворитами цієї осені можна вважати окуляри в тонкій оправі, як у колекціях Ottolinger, Victoria Beckham та Prada. Варто згадати і про круглі моделі з трендовим анімалістичним принтом, як у Miu Miu та Undercover. Дизайнери також представили і незвичні форми: екстравеликі, геометричні та вузькі. За натхненням радимо звернутися до Prada, Coach, Ulla Johnson, Coperni та MM6 Maison Margiela.

Prada
Prada

Coach
Coach

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.