До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який вигляд мають костюми Ріккардо Тіші для опери Марини Абрамович

1 вересня в Баварській опері пройде довгоочікувана прем’єра опери художниці Марини Абрамович "7 смертей Марії Каллас". Костюми для постанови робить друг художниці, дизайнер Ріккардо Тіші. У своєму інстаграмі дизайнер поділився першими кадрами з репетиції, де можна у всіх деталях розглянути образи й костюми — і вони дуже ефектні.

Тіші поділився з підписниками двома образами, над якими працював Дім Burberry. На першому Марина Абрамович одягнена в довгу чорну сукню до підлоги й червоний жакет, подібний до традиційного костюма іспанських матадорів. Другий образ художниці ще драматичніший: в обтислій золотій сукні з драпіруванням Абрамович схожа чи то на богиню, чи то на давньогрецьку статую. "Це велика честь — працювати з тобою, — підписав фото Рікардо Тіші. — Ти продовжуєш бути новаторкою у всьому".

Реклама

Спектакль присвячений легендарній оперній співачці Марії Каллас. Художниця одержима Каллас із 14 років. "Я вперше почула її на кухні у себе вдома. Марія Каллас співала по радіо. Я була загіпнотизована, у мене сироти повиступали на тілі. Відтоді я дізналася про неї все. Я прочитала вісім біографій, і всі вони були такі подібні до того, що я бачу в собі", — говорить Абрамович. У виставі Абрамович зіграє роль співачки, яка вмирає в семи різних операх.

Марина Абрамович в роли Марии КалласМарина Абрамович в образі Марії Каллас

Абрамович також зазначає, що "7 смертей Марії Каллас" — опера про розбите серце й жінку, яка вміла любити по-справжньому. У виставі також з’явиться друг художниці, актор Віллем Дефо: ми побачимо його на екрані у фільмі, який Абрамович зняла спеціально для цієї постанови в Лондоні у 2019 році. Прем’єра "7 смертей Марії Каллас" відбудеться 1 вересня в Мюнхені, згодом спектакль планували показати в Лондоні й Парижі, але пандемія внесла свої корективи, тож поки його гастрольна доля невідома.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.