До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Катерина Кухар та Олександр Стоянов на репетиції балету "Лісова пісня"

З 16 по 19 жовтня в Національній опері України відбудеться фестиваль Ballet Open Space. Його ініціатори – прем'єри театру Катерина Кухар та Олександр Стоянов, а серед учасників – артисти з міланського La Scala, паризької Opera Garnier і New York City Ballet. Напередодні події vogue.ua відвідав репетицію однієї з найбільш очікуваних постановок – "Лісової пісні".

"Лісова пісня" – діамант національної класичної хореографії. Цю постановку можна побачити всього двічі на рік: на відкритті і закритті сезону, тому відвідати її в межах фестивалю Ballet Open Space – обов'язково.

Реклама

Танці, костюми, декорації, музика Михайла Скорульського – весь балет пронизаний українським характером. Катерина і Олександр танцюють головні партії; при цьому вперше в українському класичному спектаклі виступають артисти з інших світових театрів – це Петра Конті і Еріс Нежа з міланського La Scala.

Щодо модерної частини фестивалю, то, за словами танцівників, найбільше варто очікувати балет Touch of Illusion. Катерина і Олександр впевнені, що глядач закохається в цю постановку як мінімум тому, що це ледь не єдиний спектакль, в якому відразу братимуть участь 30 солістів Національної опери України.

Всього в межах Ballet Open Space виступлять 14 зірок світового балету. Таким чином організатори намагаються не лише зацікавити місцевого глядача, а й привабити іноземного. "Поштовхом до створення фестивалю стало наше бажання зробити так, аби люди з інших країн хотіли прилетіти до нашого театру і подивитися світові прем'єри. Як літають до Лондона, Парижа чи Відня", – каже Олександр.

<b>лесная песня репетиция</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.