До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Смачний піст: апетитні тренди вегетаріанства

Організація PETA, яка бореться за права тварин, регулярно публікує на своєму сайті основні тренди вегетаріанства. Деякі ідеї можуть взяти на озброєння не лише вегетаріанці, але й ті, хто дотримуються посту.

Норі

Сушені та спресовані в листи червоні водорості – нові улюбленці у світі здорового харчування. Знайомі нам з японської кухні, вони все впевненіше завойовують місце в вегетаріанському меню: за допомогою норі готують овочеві роли, а подрібнені листи додають у салати і супи. Норі корисні, оскільки містять клітковину, антиоксиданти і йод.

Реклама
Вегетаріанські роли

Овочі-фрі

Альтернатива картоплі-фрі – цукіні-фрі, банани-фрі і навіть печериці-фрі. Все, на що вистачить фантазії і апетиту. Овочі-фрі готуються легко і швидко. Якщо нарізати моркву вздовж, заправити її олією, сіллю, тертим пармезаном і сушеним часником, а потім викласти на деко і запекти 15-20 хв при 200 ⁰C, то вийде морквина-фрі. Як соус можна використовувати несолодкий йогурт, змішаний з лимонним соком, сіллю і перцем.

Морквина-фрі

Веганський пармезан

Так називають харчові дріжджі, які за смаком нагадують сир пармезан. Вони продаються у вигляді порошку або пластівців і не мають стосунку до хлібопекарських. Вегани широко використовують соус на основі харчових дріжджів для надання сирного смаку піці, омлету, пасті, супам.

Паста під соусом з харчових дріжджів

Ферментовані продукти

Чудово доповнюють вегетаріанське і пісне меню квашена капуста і малосольні огірки. Вони мають кислуватий присмак і корисні: поліпшують стан шлунково-кишкового тракту. До ферментованих також належать кисломолочні продукти.

Квашена капуста

Зудлс

Кумедна назва zoodles походить від "zucchini noodles", що означає "цукіні локшина". Овочі, нарізані за допомогою овочерізки, використовують у салатах або як здорову альтернативу спагеті. Зудлс можна робити з цукіні, спаржі, буряку, моркви, картоплі та інших овочів.

Зудлс

Вівсянка в банці

Легка у виконанні вівсянка під йогуртом з фруктами, горіхами і насінням – така смачна, що ось уже який рік не здає позицій улюбленої страви прихильників здорового меню.

Вівсянка з йогуртом, мигдальним молоком, замороженою малиною і насінням чіа

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.