До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Смак моря: як приготувати бейбі-кальмари в італійському стилі

Якщо відпустка та солонуватий морський бриз поки що тільки у мріях, цей рецепт точно допоможе перенестися у часі та просторі. Бейбі-кальмари у фритюрі зі смаженими цукіні та рожевим соусом — традиційна страва Середземномор'я, зокрема Італії, і в ній криється концентрація літнього настрою та смаків. Своїм рецептом з нами поділився Стефано Антоніоллі, шеф BankHotelLviv та амбасадор італійської гастрономії в нашій країні.

Реклама

"Ця страва нагадує мені дитинство, літній сезон, подорож із батьками кудись до води. Знаєте, ось ці морські курорти, де в будь-якому ресторані вам приготують найсвіжіші морепродукти, ніби щойно виловлені. Бейбі-кальмарів у фритюрі ідеально доповнюють рожевий соус та свіжість цукіні. Смак мого італійського дитинства, — розповідає Стефано. — Бейбі-кальмари досі залишаються одним із фаворитів — і моїх особистих, і моїх гостей. Щиро рекомендую насолодитися цією стравою та відчути себе на узбережжя Середземномор'я в зеленій оазі нашої оновленої Rooftoop Terrazzа з видом на старовинне Місто Лева. Я завжди рекомендую цю страву брати на двох, адже на заходи сонця до нас на руфтоп постійно приходять закохані пари на романтичні побачення".

Бейбі-кальмари — це дуже ніжний вид м'яса кальмарів, а також корисний морепродукт, який містить вітаміни та мікроелементи. Це дуже легка, делікатна та нутрітивно багата страва. Кальмари у фритюрі особливі тим, що хрусткі ззовні та м’які ізсередини. Ідеально смакують в літню пору року з холодним бокалом просеко.

Продукти

Бейбі-кальмари охолоджені — 600 г

Борошно — 200 г

Сіль і перець — до смаку

Рожево-коктейльний соус:

майонез — 70 г

кетчуп — 30 г

соус табаско — 3 г

коньяк — 10 г

вустерський соус – 20 г

Процес приготування

  • Очистити кальмари від шкіри. Усунути кісточку посередині тушки та зубчик біля ніжки. Нарізати верхню частину на 2-3 шматочки
  • Запанірувати кальмари в борошні та обсмажити на добре розігрітій пательні на 180—190 оС в олії.
  • Цукіні нарізати брусочками 5 см завдовжки і 0,5 см завтовшки, вибравши насіння. Посолити і поперчити.
  • Запанірувати в борошні і обсмажити в олії, як кальмари.

Рожевий соус:

  • Ретельно змішати всі інгредієнти і залишити на пів години до сервірування.
  • Сервірувати страву на пергаментному папері, зі скибочкою лимону та соусом.


Смачного!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.