Ресторан удома: панкейки з полунично-ревеневим соусом
Панкейки — улюблені ласощі дорослих і дітлахів, універсальна страва для сніданку чи вечері або смачний десерт. Ці невеликі пухкі млинці з американською назвою за смаком та по формі нагадують наші українські оладки. Традиційно вони подаються з різними солодкими джемами, шоколадом чи кленовим сиропом. "Світ Кави" поділився з нами рецептом сезонного варіанту панкейків — з муссовим соусом із полуниці та ревеня. Ця свіжа і соковита, небанальна і багата на вітаміни страва готується швидко та легко, а смакує на мільйон.
Інгредієнти
Тісто:
борошно звичайне — 200 г
борошно зі спельти — 200 г
розпушувач — 0,5 ч. л.
яйце — 2 шт.
йогурт — 140г
щіпка солі
цукор — 50г
Соус:
полуниця — 400 г
ревінь — 200 г
цукор — 100 г
ванільний цукор — 10 г
Приготування
Тісто:
У мисці поєднуємо і ретельно розмішуємо всі інгредієнти — яйця, йогурт, сіль та цукор, борошно зі спельти та звичайне. Розпушувач краще додати в борошно заздалегідь. Тісто має бути консистенції "густої сметани".
Соус:
В сотейнику змішуємо полуницю, ревінь ванільний та звичайний цукор. Ставимо на середній вогонь і варимо приблизно 20 хвилин. Блендруємо і даємо охолонути до кімнатної температури. Панкейки подаємо гарячими і поливаємо соусом. Гарно смакує з кулькою пломбирного морозива і свіжою полуницею.