До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих вегетаріанських ресторанів Лондона

У Лондоні ще ніколи так просто і легко не було вегетаріанцям. Британська столиця пропонує настільки різноманітні варіанти – від вишуканого сезонного меню в Vanilla Black до травоїдних пропозицій в Bühler and Co, тому вибір є завжди. Vogue.ua вибрав кілька цікавих пропозицій.

Wild Food Cafe

Це світле місце в Ковент-Гарден з видом на Нілс Ярд має сироїдне вегетаріанське меню, в якому домінують яскраві, здорові боули і смузі. Відвідувачі рекомендують аюрведичний салат з манго і лаймовим соком, а також шот "Дике пробудження", в який входять лимон, імбир, куркума, каєнський перець і кокос. В Wild Food Cafe також є і свій магазин, де можна запастися всім, від ягід годжі до какао-порошку.

Реклама
Bühler and Co

Для затишного вегетаріанського бранча найкраще згодиться кафе в Волтгемстоу Bühler and Co. Меню включає все: від французького тосту з фундуком, солоною карамеллю і малиною до гадо-гадо, індонезійського салату з хрусткого тофу, сезонної зелені і арахісового соусу. Також можна зайти і пізно ввечері, щоб спробувати, наприклад, смажений цикорій з перепелиними яйцями і овочами темпура з сальсою.

Mildred’s

Mildred's подає вегетаріанські страви ще з моменту відкриття 1988 року на Грік-Стрит. Сьогодні Mildred's можна знайти в Камдені, Кінгз-Кроссі і Далстоні, але перший ресторан в Сохо як і раніше залишається найкращим. Забронюйте столик, щоб спробувати пиріг з грибів, горошку і елю, зелений фалафель з вишневим і фісташковим рисом, або легендарний польський гамбургер, зроблений з буряка і білих бобів.

Vanilla Black

Домашня лимонна рікота з солоним мандарином, профітроль з селери з кропом, лакрична панна-котта з бергамотовим сиром – страви в регулярно мінливому меню Vanilla Black не тільки винахідливі, але і красиво подані. У ресторані навіть є портативна зростаюча станція, яку команда використовує для вирощування власних мікроелементів. Фактично, це вегетаріанський оазис посеред міста.

Farmacy

Farmacy в Нотінггілі став епіцентром лондонської "свідомої" харчової революції, яка почалася кілька років тому. Філософія ресторану проста (і запозичена у Гіппократа): "Ваша їжа повинна бути ліками, а ваші ліки повинні бути їжею". Ні в одній страві немає молочних продуктів. Не йдіть, не скуштувавши шот, який подається в шприці: O.M.G., з порошком CBD, грейпфрутом і лляною олією.

The Gate

З місцями в Мерілебоні, Ізлінгтоні і Гаммерсміті, The Gate має репутацію одного з найкращих вегетаріанських ресторанів Лондона. У меню можна знайти вишукані закуски у вигляді террінів з артишоку, і ситні головні страви, які варіюються від баклажанового шніцеля до пирога з ячменю і пастернаку. Відвідайте The Gate в неділю, щоб спробувати їх фірмове блюдо: веллінгтон з овочевих коренів, каштана і шавлії.

Ethos

У цьому ресторані в Сохо ціна обіду залежатиме безпосередньо від його ваги. У Ethos є страви, натхненні кухнею з усього світу: від солодкого місо-смаженого баклажана з Японії до салату з цитрусового рису з Мексики. Тут краще їсти на місці, а не брати з собою: в цьому симпатичному, світлому ресторані, наповненому березами, один з найкрасивіших інтер'єрів в цьому районі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.