8 рецептів коктейлів на основі кавуна і дині від київських барів і ресторанів
Друга половина літа — сезон динь і кавунів, здатних спокусити нас викупатися в своєму соку. Кілька з найкращих київських барів і ресторанів поділилися з vogue.ua рецептами своїх фірмових коктейлів, основними інгредієнтами яких стали кавун і диня.
Це наш Азійський варіант Moscow mule. Джин, пюре каламансі, персиковий лікер, пастис і homemade лимонад диня-лемонграс. Він ігристий, легко втамовує спрагу і залишить яскравий терпкий післясмак.
Складові:
50 мл джину Whitley Neill;
30 мл персикового лікеру;
30 мл пюре каламансі (можна замінити лаймовим фрешем);
5 листочків м'яти;
6 крапель пастису (можна замінити будь-якою анісовою настоянкою);
Приготування:
- Готуємо методом Shake.
- Додаємо в шейкер злегка розім’яту м'яту.
- Вливаємо всі інгредієнти, крім лимонаду, і засипаємо льодом.
- Інтенсивно збиваємо впродовж 10 секунд.
- Проціджуємо напій у винний келих з льодом через сито.
- Зверху доливаємо лимонад і розмішуємо ложкою.
- Прикрашаємо гілочкою м'яти і свіжими ягодами.
Summer Breeze Martini ми присвятили літу 1972-го року і пісні Деша Крофтса і Сілс Джеймса, бо це поєднання повторить легендарність треку і стане вашим summer must. Джин з кавуновим фрешем відтіняє мікс базиліка з чебрецем, а грейпфрутовий біттер з апероль залишать після себе пікантний шлейф.
Складові:
60 мл джину Whitley Neill rhubarb & ginger;
60 мл кавунового фрешу;
25 мл Aperol;
10 мл ванільного сиропу;
20 мл лимонного фрешу;
3 листочки базиліку;
2 гілочки чебрецю;
2 краплі грейпфрутового біттеру;
Білок 1 яйця.
Приготування:
- Готуємо методом Shake & Dry shake.
- Додаємо в шейкер чебрець, базилік і злегка розминаємо мадлером або качалкою.
- Вливаємо всі інгредієнти і засипаємо льодом.
- Інтенсивно збиваємо упродовж 15 секунд, потім повторюємо вже без льоду.
- Проціджуємо напій у коктейльний келих через сито.
- Прикрашаємо будь-якою червоною пудрою і гілочкою чебрецю.
Поєднання кавуна з лемонграсом здається безпрограшним і досить банальним варіантом. Проте, в гру вступає культовий лікер Cointreau і пряний чебрець, що змінюють сприйняття смаку такого легкого і по-справжньому літнього коктейлю.
Складові:
40 мл лікеру Cointreau;
20 мл сиропу лемонграсу;
20 мл лимонного фрешу;
0,5 г чебрецю;
150 г кавуна.
Приготування:
Коктейль готуємо методом bland: усі інгредієнти поміщаємо в чашу блендера, додаємо 4 кубики льоду і збиваємо до однорідної консистенції. Цикл можна повторити кілька разів, для отримання необхідного результату. Потім готовий коктейль переливаємо у високу склянку, додаємо лід. Напій прикрашаємо кавуном.
Шеф-бармен: Олександр Родіонов.
Не часто використовую абревіатури в назві коктейлів, але в цьому випадку хотілося віддати належне трьом основним компонентам цього напою, а саме дині, цитрусовим і орегано. Диня відповідає за "тіло" самого коктейлю, надаючи напою об'ємного, м'якого і солодкуватого смаку. Орегано ж наповнює свіжістю і відповідає за аромат коктейлю. І, звісно ж, цитрусова "бомба" у вигляді тривалого післясмаку.
Складові:
40 мл фрешу дині (сорт Амал);
40 мл Absolut citron;
20 мл лимонного фрешу;
20 мл медового сиропу;
1 г свіжого орегано;
2 dash Orange bitter.
Приготування:
Коктейль готуємо методом bland: всі інгредієнти поміщаємо в чашу блендера, додаємо 4 кубики льоду і збиваємо до однорідної консистенції. Цикл можна повторити кілька разів, для отримання необхідного результату. Опісля готовий коктейль переливаємо в склянку, додаємо лід. Напій прикрашаємо свіжим орегано.
Шеф-бармен: Олександр Родіонов.
Обволікаюча солодкість дині сорту "Обі нават" підкреслюється соком лимона і білим ромом. Ми подумали, що саме таким є післясмак спекотного дня у столиці. Sweet melon sour — середньої міцності, отож якщо ви вирішите доповнити їм свій сніданок або замінити десерт, не варто себе стримувати.
Складові:
25 мл білого рому;
50 мл свіжого соку дині;
5 мл лікеру Pisang;
20 мл цукрового сиропу;
10 мл свіжого соку лимона;
3 краплі Easyfoam Quillaja Bark Bitter.
Приготування:
Компоненти додаємо в шейкер з льодом, активно змішуємо до появи пишної піни. Подаємо в келиху-блюдці "Шале" і прикрашаємо квітами. Маленький секрет коктейлю — найкраще подавати його з видом на мальовниче озеро і доповнювати прохолодним вітерцем з ароматом листя.
Складові:
60 мл джину;
30 мл освітленого лаймового свіжовичавленого соку;
30 мл обесцвеченного свіжовичавленого соку кавуна;
Цукровий сироп за смаком.
Приготування:
Інгредієнти охолоджуємо з льодом (такий метод приготування називається "Стир"). Готуємо келих Copa de Balon. Замість льоду в келих кладемо три великих кубики замороженого кавуна. Переливаємо охолоджений джин з соками в келих, зверху доливаємо тонік.
Подача:
Тоненька брускетта зі слайсами моцарели, оливковою олією і листком базиліка або фетою, томатом і руколою.
Це легкий, соковитий і свіжий коктейль. Ідеальний для теплої пори року. В оригінальному рецепті він готується зі свіжим огірком, але влітку ми його замінюємо на кавун. Коктейль простий у приготуванні, тому може стати королем домашньої вечірки. Інгредієнти для нього також не випадкові: джин, апероль, лимонна кислинка і кавун — ідеально пасують одне до одного.
Складові:
Для коктейлю:
30 мл джину;
30 мл аперолю;
30 мл кавунового кордіалу;
3/4 льоду дзвіночок;
Крижана брила (1 шт.).
Для кавунового кордіалу:
1,5 л кавунового соку;
450 г цукру;
15 г лимонної кислоти;
10 г яблучної кислоти;
5 г винної кислоти;
1,4 г харчової соди.
Приготування:
- Беремо 1,5 літра кавунового соку, наливаємо в сотейник.
- Додаємо 450 г цукру і підігріваємо, але не до кипіння, і постійно помішуємо.
- Коли цукор розчиниться, додаємо в сотейник 15 г лимонної кислоти, 10 г яблучної кислоти, 5 г винної кислоти і 1,4 г харчової соди.
- Ретельно помішуючи, тримаємо на вогні ще близько 15 хвилин.
- Остуджуємо кордіал і проціджуємо через вафельний рушник.
- Watermelon Archangel готується за методом shake & strain. У шейкер засипаємо крупно наколотий лід на ⅔.
- Вливаємо всі інгредієнти, струшуємо до повного охолодження.
- Готовий коктейль виливаємо в келих "Рокс" на брилу і прикрашаємо шматочком кавуна на шпажці.
Легкий і освіжаючий коктейль-десерт на основі динного сорбету.
Складові:
50 мл Melon-Vanilla Soir Absolut Valinia;
10 мл Amaretto;
2 кульки динного сорбету;
20 мл лимонного соку;
2 Деша Angostura Bitter;
4 краплі Easy Foam.
Для домашнього сорбету:
1 кг м'якоті стиглої дині;
200 г цукру;
100 мл води.
Приготування:
Готуємо сорбет:
- Воду і цукор змішати в сотейнику і довести до кипіння. Потім зняти з вогню і дати охолонути.
- Диню нарізати кубиками і помістити в морозильну камеру на 12 годин.
- Через 12 годин помістити заморожену диню в блендер, влити цукровий сироп і збити до однорідної консистенції.
- Перекласти готовий сорбет у зручну ємність і зберігати в морозильній камері.
Готуємо коктейль:
Всі компоненти помістити в шейкер, додати лід і збити. Потім процідити в охолоджений посуд для подачі.