КУПИТИ КВИТКИ

8 рецептів коктейлів на основі кавуна і дині від київських барів і ресторанів

Друга половина літа — сезон динь і кавунів, здатних спокусити нас викупатися в своєму соку. Кілька з найкращих київських барів і ресторанів поділилися з vogue.ua рецептами своїх фірмових коктейлів, основними інгредієнтами яких стали кавун і диня.

Peking mule ("КАМА ресторан")

Це наш Азійський варіант Moscow mule. Джин, пюре каламансі, персиковий лікер, пастис і homemade лимонад диня-лемонграс. Він ігристий, легко втамовує спрагу і залишить яскравий терпкий післясмак.

Реклама.

Складові:

50 мл джину Whitley Neill;

30 мл персикового лікеру;

30 мл пюре каламансі (можна замінити лаймовим фрешем);

5 листочків м'яти;

6 крапель пастису (можна замінити будь-якою анісовою настоянкою);

100 мл лимонаду з дині і лемонграсу.

Приготування:

  1. Готуємо методом Shake.
  2. Додаємо в шейкер злегка розім’яту м'яту.
  3. Вливаємо всі інгредієнти, крім лимонаду, і засипаємо льодом.
  4. Інтенсивно збиваємо впродовж 10 секунд.
  5. Проціджуємо напій у винний келих з льодом через сито.
  6. Зверху доливаємо лимонад і розмішуємо ложкою.
  7. Прикрашаємо гілочкою м'яти і свіжими ягодами.
Summer Breeze Martini ("КАМА ресторан")

Summer Breeze Martini ми присвятили літу 1972-го року і пісні Деша Крофтса і Сілс Джеймса, бо це поєднання повторить легендарність треку і стане вашим summer must. Джин з кавуновим фрешем відтіняє мікс базиліка з чебрецем, а грейпфрутовий біттер з апероль залишать після себе пікантний шлейф.

Складові:

60 мл джину Whitley Neill rhubarb & ginger;

60 мл кавунового фрешу;

25 мл Aperol;

10 мл ванільного сиропу;

20 мл лимонного фрешу;

3 листочки базиліку;

2 гілочки чебрецю;

2 краплі грейпфрутового біттеру;

Білок 1 яйця.

Приготування:

  1. Готуємо методом Shake & Dry shake.
  2. Додаємо в шейкер чебрець, базилік і злегка розминаємо мадлером або качалкою.
  3. Вливаємо всі інгредієнти і засипаємо льодом.
  4. Інтенсивно збиваємо упродовж 15 секунд, потім повторюємо вже без льоду.
  5. Проціджуємо напій у коктейльний келих через сито.
  6. Прикрашаємо будь-якою червоною пудрою і гілочкою чебрецю.
Melanie ("Любимый Дядя")

Поєднання кавуна з лемонграсом здається безпрограшним і досить банальним варіантом. Проте, в гру вступає культовий лікер Cointreau і пряний чебрець, що змінюють сприйняття смаку такого легкого і по-справжньому літнього коктейлю.

Складові:

40 мл лікеру Cointreau;

20 мл сиропу лемонграсу;

20 мл лимонного фрешу;

0,5 г чебрецю;

150 г кавуна.

Приготування:

Коктейль готуємо методом bland: усі інгредієнти поміщаємо в чашу блендера, додаємо 4 кубики льоду і збиваємо до однорідної консистенції. Цикл можна повторити кілька разів, для отримання необхідного результату. Потім готовий коктейль переливаємо у високу склянку, додаємо лід. Напій прикрашаємо кавуном.

Шеф-бармен: Олександр Родіонов.

MCO Sour ("ЖЗЛ")

Не часто використовую абревіатури в назві коктейлів, але в цьому випадку хотілося віддати належне трьом основним компонентам цього напою, а саме дині, цитрусовим і орегано. Диня відповідає за "тіло" самого коктейлю, надаючи напою об'ємного, м'якого і солодкуватого смаку. Орегано ж наповнює свіжістю і відповідає за аромат коктейлю. І, звісно ж, цитрусова "бомба" у вигляді тривалого післясмаку.

Складові:

40 мл фрешу дині (сорт Амал);

40 мл Absolut citron;

20 мл лимонного фрешу;

20 мл медового сиропу;

1 г свіжого орегано;

2 dash Orange bitter.

Приготування:

Коктейль готуємо методом bland: всі інгредієнти поміщаємо в чашу блендера, додаємо 4 кубики льоду і збиваємо до однорідної консистенції. Цикл можна повторити кілька разів, для отримання необхідного результату. Опісля готовий коктейль переливаємо в склянку, додаємо лід. Напій прикрашаємо свіжим орегано.

Шеф-бармен: Олександр Родіонов.

Sweet melon sour ("Прага")

Обволікаюча солодкість дині сорту "Обі нават" підкреслюється соком лимона і білим ромом. Ми подумали, що саме таким є післясмак спекотного дня у столиці. Sweet melon sour — середньої міцності, отож якщо ви вирішите доповнити їм свій сніданок або замінити десерт, не варто себе стримувати.

Складові:

25 мл білого рому;

50 мл свіжого соку дині;

5 мл лікеру Pisang;

20 мл цукрового сиропу;

10 мл свіжого соку лимона;

3 краплі Easyfoam Quillaja Bark Bitter.

Приготування:

Компоненти додаємо в шейкер з льодом, активно змішуємо до появи пишної піни. Подаємо в келиху-блюдці "Шале" і прикрашаємо квітами. Маленький секрет коктейлю — найкраще подавати його з видом на мальовниче озеро і доповнювати прохолодним вітерцем з ароматом листя.

Tuscan Sunrise (H Terrace)

Складові:

60 мл джину;

30 мл освітленого лаймового свіжовичавленого соку;

30 мл обесцвеченного свіжовичавленого соку кавуна;

Цукровий сироп за смаком.

Приготування:

Інгредієнти охолоджуємо з льодом (такий метод приготування називається "Стир"). Готуємо келих Copa de Balon. Замість льоду в келих кладемо три великих кубики замороженого кавуна. Переливаємо охолоджений джин з соками в келих, зверху доливаємо тонік.

Подача:

Тоненька брускетта зі слайсами моцарели, оливковою олією і листком базиліка або фетою, томатом і руколою.

Watermelon Archangel (N::B)

Це легкий, соковитий і свіжий коктейль. Ідеальний для теплої пори року. В оригінальному рецепті він готується зі свіжим огірком, але влітку ми його замінюємо на кавун. Коктейль простий у приготуванні, тому може стати королем домашньої вечірки. Інгредієнти для нього також не випадкові: джин, апероль, лимонна кислинка і кавун — ідеально пасують одне до одного.


Складові:

Для коктейлю:

30 мл джину;

30 мл аперолю;

30 мл кавунового кордіалу;

3/4 льоду дзвіночок;

Крижана брила (1 шт.).

Для кавунового кордіалу:

1,5 л кавунового соку;

450 г цукру;

15 г лимонної кислоти;

10 г яблучної кислоти;

5 г винної кислоти;

1,4 г харчової соди.

Приготування:

  1. Беремо 1,5 літра кавунового соку, наливаємо в сотейник.
  2. Додаємо 450 г цукру і підігріваємо, але не до кипіння, і постійно помішуємо.
  3. Коли цукор розчиниться, додаємо в сотейник 15 г лимонної кислоти, 10 г яблучної кислоти, 5 г винної кислоти і 1,4 г харчової соди.
  4. Ретельно помішуючи, тримаємо на вогні ще близько 15 хвилин.
  5. Остуджуємо кордіал і проціджуємо через вафельний рушник.
  6. Watermelon Archangel готується за методом shake & strain. У шейкер засипаємо крупно наколотий лід на ⅔.
  7. Вливаємо всі інгредієнти, струшуємо до повного охолодження.
  8. Готовий коктейль виливаємо в келих "Рокс" на брилу і прикрашаємо шматочком кавуна на шпажці.
Meloneeze (Who&Why)

Легкий і освіжаючий коктейль-десерт на основі динного сорбету.

Коктейль на основе дыни.

Складові:

50 мл Melon-Vanilla Soir Absolut Valinia;

10 мл Amaretto;

2 кульки динного сорбету;

20 мл лимонного соку;

2 Деша Angostura Bitter;

4 краплі Easy Foam.

Для домашнього сорбету:

1 кг м'якоті стиглої дині;

200 г цукру;

100 мл води.

Приготування:

Готуємо сорбет:

  1. Воду і цукор змішати в сотейнику і довести до кипіння. Потім зняти з вогню і дати охолонути.
  2. Диню нарізати кубиками і помістити в морозильну камеру на 12 годин.
  3. Через 12 годин помістити заморожену диню в блендер, влити цукровий сироп і збити до однорідної консистенції.
  4. Перекласти готовий сорбет у зручну ємність і зберігати в морозильній камері.

Готуємо коктейль:

Всі компоненти помістити в шейкер, додати лід і збити. Потім процідити в охолоджений посуд для подачі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.