До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бачити вухами: 7 пісень, які перенесуть у різні куточки світу

Іноді, щоб перенестися на інший кінець світу, не потрібен квиток — досить навушників, що заглушують шум, або хороших колонок. Нижче пропонуємо плейлист, який перенесе в різні куточки світу, варто тільки ввімкнути звук.

Японія

Nujabes — Kumomi

Реклама

Сцена японського хіп-хопу в музичному напрямі лоу-фай стала популярною, коли DJ Nujabes взявся за створення треків, поєднуючи хіп-хоп з джазом, а потім додаючи до них атмосферних мотивів (які створювали музиканти цього автентичного жанру за допомогою таких інструментів, як шурхітливий папір або статика). Багато з ритмів від Nujabes вирізняються реп-вокалом, хоча й спрямовані на розслаблення й створення особливої ​​атмосфери.

Мексика

Natalia Lafourcade — Soledad y el Mar

Голос мексиканської виконавиці Наталки Лафуркаде вирізняється приємною солодкістю, у яку не можна не закохатися. Натхнені мексиканською народною музикою, а також культурою й ландшафтом країни, тексти пісень Лафуркаде перенесуть вас прямо в серце Мексики. Але не потрібно знати іспанської, щоб зрозуміти текст пісень. Від енергійної оди, присвяченої рідному місту Веракрусу, до душевного потоку пісень про кохання текст легко зрозуміти, лише довірившись своїм почуттям.

США

Ella Fitzgerald & Louis Armstrong — Moonlight in Vermont

Елла Фіцджеральд, яку називають "першою леді пісні", мала справді ангельський голос. Тим часом у маестро труби й учасника дуету Луї Армстронга був глибокий гортанний тембр. У 50-х роках вони були яскравими представниками американського джазу й, крім того, що самі неймовірно кайфували від співу, прищепили й нам любов до джазу та стали частиною золотої ери музики.

Англія

Mark Bradshaw — Ode to a Nightingale (after John Keats)

Композитор Марк Бредшоу створив саундтрек до фільму режисерки Джейн Кемпіон "Яскрава зірка" про поета-романтика Джона Кітса і його молоду кохану Фанні Браун. Фільм сповнений чистих, казкових мелодій, романтичної поезії, виконання пісень акапела й звуків англійської сільської місцевості, як-от співу птахів. Особливо чарівно співає "Оду солов’ю" головний герой, якого зіграв Бен Вішоу.

Іспанія

Paco de Lucía Sextet — Alta Mar (Live… One Summer Night)

Пристрасть іспанського фламенко захопливо точно висловив Пако Де Люсія у своєму секстеті 1984 року під назвою "Жити... Однієї літньої ночі". Один з найвизначніших музикантів фламенко, Пако Де Люсія, мав незабутній виступ разом з талановитими саксофоністом, флейтистом, гітаристами, басистом і перкусіоністом. Створювані мелодії переливаються одна в іншу — від похмурої до романтичної, святкової й знов похмурої.

Ямайка

Chronixx — Skankin’ Sweet

Так звучить приспів пісні Skankin 'Sweet популярного регі-виконавця Chronixx: "Everybody wanna feel irie / Forget your troubles and rock with me / You nuh feel how reggae music sweet ...". Усім відомо, що регі, з його розслабленим оригінальним ритмом і сповненої тепла лірикою, часто присвячений любові й радощам життя, і Chronixx чудово передає ці мотиви. Увімкніть його й танцюйте, поки ніхто не дивиться.

Турція

Ozgür Baba — Dertli Dolap

Турецькі народні мотиви музиканта Озгюра Баби вражають своєю простотою. Він грає на лютні, інструменті, подібному до лебедя з довгою шиєю, а його зворушливий голос м’яко супроводжує музику. В одному з відео на YouTube музикант сидить у себе у дворі й виконує поему турецького поета й суфійського містика Юнуса Емре, який жив у XIII столітті. На задньому плані: дерев’яний корч, фруктові й оливкові дерева; розслаблена кішка й заклопотані кури. Така інтимність супроводжується його музикою.

Китай

Tan Dun — The Eternal Vow

Хто дивився фільм "Тигр підкрадається, дракон ховається" напевно пам’ятає феноменальний саундтрек, який отримав премію "Оскар" у 2001 році за найкращу оригінальну мелодію. Багато що із цього перегукується із захопливими краєвидами Китаю, які зняв Пітер Пау, також відзначений "Оскаром". Скрипаль-вундеркінд Тан Дун співпрацював з багатьма артистами, створюючи альбоми Martial Arts Trilogy, які варто послухати.

Текст: Lauren Hepburn

За матеріалами cntraveller.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.