До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Путівник по сонячних островах Хорватії

Далматинське узбережжя Адріатичного моря щедро усипане великими і маленькими островами. Хорватії належать понад 1000 з них, але населені ледь 50. Деякі вподобали королівські персони, інші – невтомні тусовщики, треті – доречні для любителів тиші.

ЛАСТОВО: діджитал-детокс

Острів Ластово – один з найвіддаленіших від материкової частини Хорватії. Інтернет? Тут ледве можна зробити дзвінок з мобільного. Тому ноутбук можна зі спокійною душею залишити вдома. На Ластово є чим зайнятися: відкритий дайвінг-центр, гарний природний парк, що покриває всю територію, а з самого містечка, переповненого будиночками з черепиці і сонними котами, легко піднятися на вершину острова – Хум, або переплисти дзеркальну гладь затоки Скривена-Лука.

Реклама
Ластово @zigatomsic
ДУГІ-ОТОК: тихе місце

Упущений з уваги туристів, Дугі-Оток володіє широкими просторами і приємною тишею. А в гарячий сезон – це справжня цінність. У багатьох сенсах Дугі-Оток Далмація в мініатюрі. Тут є гірські села, мерехтливі в теплому серпанку, як акварельний малюнок: наприклад, Драго. Вибілені сонцем рибальські села, такі як столиця острова Салі і Бозава. У південному природному парку Телашчіца – скельні панорами пустельної Адріатики, а пляж Сакарун можуть запропонувати м'який пісок, неглибоке блакитне море і пляжний бар. Тільки через декілька днів тут стає зрозуміло, чого не вистачає: трафіку, людей і шуму. Але іноді нестача туристів дарує переваги.

Дугі-Оток @w8anna
ЛОПУД: ескапізм під Дубровником

Лопуд вподобали аристократи з Дубровника ще в XVII столітті. Але тільки недавно острів знову відкрили як місце для ігор в Робінзона Крузо, яке, при цьому, залишається досить близько до цивілізації. Автомобілі на цьому острові – площею всього п'ять кілометрів і з населенням 200 людей – під забороною. У тихій сільській гавані кольору слонової кістки серед вицвілих аристократичних особняків і пальм можна запоєм читати книги, на які не було часу останні роки або досліджувати пилові стежки, дорогою по яких збирати пригорщі дикого інжиру.

Лопуд @du_du_87
РАБ: усамітнений романтичний вікенд

Саме сюди 1936 року король Великобританії Едуард VIII запросив свою кохану і майбутню дружину, американку Волліс Сімпсон, на романтичний вікенд. Це не тільки найбільш зелений острів в затоці Кварнер на півночі Хорватії, а й найкрасивіший. Схожий на середньовічний галеон з блідого каменю і золотого світла з драбинами в небо замість такелажу. Пляжі також прекрасні: відокремлені бухти на півострові Каліфронт, вигнуті пісочні насипи на півночі острова – Раджська або тиха нудиська Сахара.

Раб @omgartistry
МЛЄТ: довгі прогулянки серед недоторканої природи

Всесвітній фонд дикої природи називає Млєт, що 90 хвилин їзди на поромі від Дубровника, одним з останніх незайманих райських островів Середземномор'я. Оскільки його північна третина є національним парком, Млєт зберіг первозданну красу дикого острова, вкритого віковими соснами і дубами, які Гомер оспівував в "Одіссеї". Принц Чарльз – знаменитий шанувальник острова. Він прибував сюди, як і більшість туристів, зі зручним змінним взуттям для ходьби. Візьміть карту в парку Прістаністе, потім підніміться на Монтокук, щоб побачити каскади ароматних сосен, що потопають в срібно-синій Адріатиці.

Млєт @ehawdale.photo
ПАГ: прогулянки по Марсу

Паг – це родзинка Хорватії, що пов'язано з острівною поверхнею. З перших кроків на острові з'являється відчуття, що місцевість ця неземна: голі, блідо-рожеві тихі і містичні пагорби. Все літо столиця острова – містечко Паг – забита туристами. Пляж Zrće перетворюється в хорватську Ібіцу. У ресторанах обов'язкові замовлення: чудове ягня, що паслося на дикому розмарині, гострий місцевий, схожий на пармезан, сир і легке ароматне вино.

Паг @blancaval

За матеріалами cntraveller.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.