До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід Мадридом: що дивитися і де гуляти

Доки Іспанія входить у перелік країн, куди можна просто зібратися і поїхати, згадуємо кілька місць і активностей у Мадриді, яким варто присвятити час.

Парк дель Ретро в Мадриді. Photo: John Lamb / Getty Images
"Золотий трикутник"

У Мадриді на алеї Прадо розташовані три музеї мистецтв, які в усьому світі прозвали "золотим трикутником". І якщо під час закритих кордонів і музеїв ви занудьгували за мистецтвом, у цих трьох музеях можна надихнутися живописом на рік наперед. Так, Центр мистецтв королеви Софії, Музей Тіссена-Борнеміси й Музей Прадо органічно доповнюють один одного прекрасними колекціями полотен: від раннього Відродження й творів венеціанської школи до імпресіонізму другої половини ХХ століття і великої колекції сучасного живопису.

Реклама
Королівський палац

Королівський палац не вважається офіційною резиденцією королівської родини, тому будівля палацу (з більш ніж 2000 кімнатами) є обов'язковим місцем для вивчення Мадриду. Це один із найрозкішніших палаців у Європі, який привертає увагу не лише зовнішнім фасадом, а й інтер'єром: колекції мистецтва, неймовірна ліпнина, розкішні бальні зали й широкі коридори! Цьому місцю неодмінно потрібно присвятити день і скористатися послугами гіда.

Фламенко

Позаяк фламенко визнано яскравою частиною іспанської культури, є кілька варіантів трохи заглибитися в символіку цього танцю. До прикладу, відвідати майстер-клас або шоу фламенко (яке можна поєднати з романтичним побаченням чи традиційною іспанською вечерею).

Стріт-арт

Стріт-арт — окреме надбання Мадриду, тому що в іспанській столиці проходять міжнародні фестивалі вуличного мистецтва, як-от, Urvanity Art. Тому класно розписані стіни можна бачити в усьому Мадриді, хоча основний арт зібраний в модних районах міста Маласаньї (Malasaña) і Лавап’єсі (Lavapiés).

Парк дель Ретіро

Цей парк розташований у самому центрі Мадриду і є головним місцем для прогулянок і відпочинку з XVII століття. Розмах парку нагадує Центральний парк у Нью-Йорку, проте в Ретіро відчувається дух королівської розкоші і європейського спокою. Просто у центрі парку знаходиться рукотворне озеро, яким можна влаштувати прогулянку на човні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.