До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що подивитися в Чорногорії, щоб знову відчути всю красу подорожей

Як тільки ми дізналися, що Чорногорія знову відкриває свої міста, національні парки і пляжі для українців, ми відчули смак свободи і почали планувати відпочинок. Розповідаємо, що потрібно побачити в Чорногорії, коли ви зберетеся у відпустку.

Національний парк "Біоградська Гора"
Photo: Getty Images

Це найменший з чотирьох національних парків Чорногорії, який є домівкою для одного з трьох, що залишилися, незайманих лісів Європи. "Біоградська Гора" це живий приклад розвинених екосистем, до яких не добралася рука людини. На території невеликого парку мешкають 150 видів птахів, десять видів ссавців, ростуть 86 видів дерев і налічується дев'ять льодовикових озер.

Реклама
Острозький монастир
Photo: Getty Images

Велика частина монастиря побудована у прямовисній скелі, тому Острог вважається архітектурним дивом не лише Чорногорії, а й світу. У зведеному в XVII столітті монастирі зберігаються останки святого Василя Острозького, а ще монастир є найважливішим місцем паломництва в Чорногорії.

Озеро Скадар
Photo: Getty Images

Форма озера Скадар нагадує дельфіна, а ще воно є частиною як Чорногорії, так і Албанії. Це найбільше озеро в південній Європі, а чорногорська його частина має звання національного парку з 1983 року.

Тіват
Photo: Getty Images

Колишня австро-угорська (а пізніше югославська) військово-морська база в прибережному місті Тіват колись була незрозумілою плямою на узбережжі країни, але в 2009 році цей район реконструювали на суму 480 мільйонів доларів. Сьогодні Тіват подекуди нагадує Монако: рушайте на морську прогулянку на яхті і пройдіться шикарними набережними.

Національний парк "Дурмітор"
Photo: Getty Images

Національний парк "Дурмітор" добре відомий каньйоном, в якому шумить річка Тара. Каньйон славиться найглибшими ущелинами в Європі, які утворилися тисячі років тому внаслідок руху льодовиків. Взимку тут діє великий гірськолижний курорт, а влітку — це популярне місце для хайкінга і рафтингу. "Дурмітор" входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а ще парк є домом для найбільшої кількості метеликів на континенті.

За матеріалами cntraveler.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.