До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися та слухати на фестивалі Bouquet Kyiv Stage 2023 в Софії Київській

З 17 по 20 серпня на території заповідника "Софія Київська" відбудеться фестиваль Bouquet Kyiv Stage. У програмі — кілька десятків подій, від музичних концертів та театральних вистав до фотовиставок. Зокрема, в межах фестивалях відбудеться фотовиставка Коcтянтина та Влади Ліберових, які вже другий рік поспіль висвітлюють події на фронті.

Ми обрали кілька подій, які не можна пропустити.

Реклама

Виставка "Музей фрагментів війни"

Відкриття 17 серпня о 16:30, Хлібня

Музей артефактів війни — це ініціатива кількох кураторів, які збирають у постраждалих від війни або окупації містах та селах артфеакти війни та перетворюють їх в артоб'єкти. Серед артефактів, залитих епоксидною смолою та представлених у прозорих скляних кубах, — кулон від ошийника собаки, що втекла з Ірпені; уламок "Мрії", шишки з деокупованої Ізюмщини...

Усі артефакти музею зібрані його командою під час експедицій у різні частини України, на деокуповані території та райони, максимально наближені до лінії фронту, — щоб зафіксувати історії звичайних людей, військових, волонтерів. 100% коштів, виручених з продажу кубів, підуть на реабілітацію дітей, військових і допомогу їхнім сім’ям. Продаж можливий на сайті музею.

Виставка Костянтина та Влади Ліберових у межах проєкту "Культура vs війна"

Відкриття 18 серпня о 15:00, Будинок Митрополита

Автори – Костянтин та Влада Ліберови
Автори – Костянтин та Влада Ліберови

Коcтянтин та Влада Ліберови — фотохудожники з Одеси, життя яких докорінно змінила велика війна, адже з перших днів вторгнення вони перекваліфікувалися у воєнних кореспондентів та працюють на передовій. Важлива особливість їхніх фотографій-документів — гранична щирість, адже вони зображають війну такою, як вона є, без романтизації — насамперед страшною, жорстокою, нищівною. Мета виставки — вшанування українських бійців, волонтерів, на прикладах долі конкретних людей, які ціною свого життя боронять нашу Батьківщину.

"Протистояння", виставка Олександра Дубовика

Відкриття 17 серпня о 16:00, Хлібня

Автор – Олександр Дубовик
Автор – Олександр Дубовик

Персональна виставка видатного графіка, монументаліста й живописця, представника мистецтва шістдесятників Олександра Дубовика. Виставка "Протистояння", зазначають організатори, є насамперед відображенням особистого шляху самого художника: від протистояння тоталітарній радянщині у минулому до спротиву імперському рашизму вже у наші дні. На виставці будуть представлені як роботи минулих років, так і нові полотна, написані художником під час повномасштабної війни, коли він свідомо залишався в Києві з перших днів вторгнення.

Концерт Мирослави Которович та Сусани Чахоян

17 серпня о 17:00, Софійський собор

Мирослава Которович
Мирослава Которович

Фестиваль відкриється виступом однієї з найвідоміших українських скрипальок Мирослави Которович (доньки видатного українського скрипаля й диригента Богодара Которовича) та зіркового сопрано Сусанни Чахоян в супроводі камерного ансамблю "АРТЕХАТТА" за участі солістів "Київської камерати". У програмі — музика українських композиторів — Скорика, Станковича, Лятошинського, Алмаші та інших.

"Давидови псалми" Сильвестрова

19 серпня о 17:00, Софійський собор

"Псалми" Валентина Сильвестрова — це прем'єрний проєкт київського камерного хору "Київ", одного з найвідоміших у світі українських хорів, який виступав на світових майданчиках — від концертного залу ВВС у Лондоні до залу Нотр дам де Парі. "Псалми" — цикл музичних творів Валентина Сильвестрова на слова поета Тараса Шевченка.

Концерт-вистава "Земля-пісня"

20 серпня о 17:00, Сад

Львівський центр "Слово і голос" — унікальна лабораторія, заснована режисеркою Наталією Половинкою, що займається дослідженням автентичного українського співу й традиційних пісень. "Земля-Пісня" — вистава на трьох артисток, які виконують 20 найдавніших українських традиційних пісень, без сучасних обробок і музичних інструментів. Головною дійовою особою дійства стане українська пісня, якою вона народилися у XII—XIV сторіччях. Виконують Наталія Половинка. Соломія Кирилова та Марія Кміть.

"Ландшафти Сильвестрова"

20 серпня о 20:00, Сад

Електроакустичний перформанс за участі відомої композиторки Алли Загайкевич, Георгія Потопальського (електроніка), Єлизавети Соловйової (бандура) та віртуальних інструменталістів. У програмі — симфонічні твори Валентина Сильвестрова, що занурюють у символічні уявні прогулянки...

Допрем'єрний показ фільму "Я і Фелікс"

18 серпня

Юрій Іздрик у фільмі "Я і Фелікс"
Юрій Іздрик у фільмі "Я і Фелікс"

Новий фільм української режисерки та письменниці Ірини Цілик, авторки гучної документальної стрічки "Земля блакитна, ніби апельсин", що у 2020 році отримала приз кінофестивалю "Санденс". "Я і Фелікс" — це історія про дорослішання, у центрі якої підліток Тимофій, живе у провінційному місті разом зі своєю родиною, і має друга — ветерана Афганської війни, колишнього контррозвідника Фелікса. Останнього зіграв поет Юрій Іздрик.

Премʼєра циклу документальних короткометражних фільмів проєкту "Культура vs війна"

19 серпня

Цикл документальних стрічок, що розповідає про митців на війні. На фестивалі "Кінобукет" відбудеться премʼєра трьох нових документальних фільмів проекту: "Культура vs війна. Тарас Компаніченко", "Культура vs війна. Сергій Жадан", "Культура vs війна. Влада й Костянтин Ліберови".Одна з ідей фільму — показати, що українські митці ніколи не стояли осторонь подій в Україні. Ба більше, готові взяти до рук зброю, аби захищати свою країну. Режисер проєкту — Кадім Тарасов.

Допрем'єрний показ фільму "20 днів у Маріуполі"

20 серпня

Допрем'єрний показ одного з найочікуваніших фільмів року — стрічки пулітцерівського лауреата, оператора та режисера Мстислава Чернова. Стрічка зображує облогу Маріуполя від самого нападу російських військ уранці 24 лютого 2022 року. Фільм створили члени команди Associated Press, які стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі: Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Степаненко.

Показ фільму "Украдений місяць. Кум"

"Украдений місяць. Кум" — колоритний і атмосферний мультфільм, який розповідає про українські традиції. Його події відбуваються напередодні Різдва: українське село, яке живе тихим та спокійним життям, напередодні Різдва оживає — наповнюється піснями, музикою, духом смачної печені і свята. Головний герой цієї історії — самотній козак Кум, який зберігає таємницю і цим викликає цікавість місцевих дітей.

За кілька місяців після прем'єри анімація набрала понад мільйонів переглядів на YouTube. Режисерка мультфільму — Ольга Захарова.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.