До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Відлуння: співачка Луна про четвертий альбом, незалежність та сім'ю

11 жовтня Луна представить у Києві новий альбом під назвою "Транс": четвертий студійний за три роки існування проєкту – і найсміливіший.

Топ з поліаміду і еластану, сережки, латунь, все – Louis Vuitton

"Туфлі чи кросівки?"

Реклама

Ми з Луною сидимо в гардеробній харківського клубу "Аризона" за чверть години до виходу гурту на сцену. В одній руці Христини – розкішні чорні човники Jimmy Choo з пір'ям ("не зовсім мій стиль, але захотілося драми"), в іншій – звичайнісінькі бігові кросівки. "Кросівки не дуже пасують до романтичної сукні Sleeper, але в туфлях холодно", – резонно зауважує Христина. І хоча на календарі 10 серпня, на вулиці справді прохолодно: концерт почнеться о першій ночі, клуб стоїть на березі річки. "Правильний вибір", – спокійно коментує ситуацію Саша Волощук, саундпродюсер гурту і коханий Христини.

Сукня з поліаміду і еластану, шкіряні туфлі, сережки, все – Louis Vuitton

Цей нарис багато говорить про Христину Герасимову – її за звичкою ще називають Бардаш, але рік тому вона розлучилася з чоловіком Юрієм Бардашем, продюсером лейблу Kruzheva Music, і повернулася до дівочого прізвища. Складно знайти більш романтичну співачку в Україні, ніж Луна: хто ще пише такі тексти про розлуку, осінь, жовтці – і просить прив'язувати до мікрофона на концертах червону троянду? Але коли йдеться про здоров'я чи безпеку, Христина напрочуд прагматична: не вживає алкоголю, не курить, давно не їсть м'яса, щодня займається йогою і не виходить на сцену в відкритих човниках, якщо надворі холодно. Так само відповідально співачка ставиться до своїх виступів. У день, коли ми приїхали на гастролі до Харкова, вона заслабла, але до першої години ночі, збивши жар, вийшла на сцену і відіграла півторагодинний концерт. А після нього вмить переодяглася і помчала в готель, де залишила семирічного сина Жору. "Обіцяла йому, що скоро повернуся".

"Найголовніше, чого я навчилася, коли стала самостійною артисткою, – казати "ні", відмовлятися і вибирати те, що мені ближче"

Маневрувати між кар'єрою успішної артистки, сім'єю, а тепер ще й продюсуванням власного лейблу Христина навчилася не одразу. Та й потреби не було: перші два роки вона була частиною відомого лейблу Kruzheva Music, і за організаційні питання відповідали професіонали.

Топ з шовку, бавовни, поліаміду і віскози, штани з бавовни і еластану, шкіряні туфлі, сережки, латунь, все – Louis Vuitton

"Рік тому ми з Сашком пішли з Kruzheva Music. Спочатку нас було двоє, а зараз – команда з десяти осіб і шість музикантів". Христина визнає, що займатися одночасно музикою і адміністративними справами – не легко, але їй подобається. "Іноді я злюся і прошу: "Ну дайте поскладати пісні, вистачить "папірців"!" Але частіше кайфую. Бонус у тім, що ти знаєш весь процес зсередини. Якщо хочеш розвиватися і ставати великим артистом, мусиш цікавитися кожною дрібницею. Десь у світі є музиканти, які "рубаються" в студії цілодобово і не втручаються в бухгалтерію. Але це не моя історія. З особистого досвіду, в Україні лейбли більше стоять на сторожі інтересів продюсерів, ніж артистів, тому бути самостійним якось спокійніше".

Пальто з вовни, кашеміру і поліуретану, шовкова спідниця, шкіряні туфлі, шкіряна сумка, сережки, латунь, все – Louis Vuitton; бра з шовку (тут і далі) – вінтаж (@poetryinobjects)

У вересні виходить "Транс", четвертий альбом Луни. Це клубна музика, під яку хочеться танцювати безкінечно. "Перший альбом – "Маг-ни-ты" – був ліричним, про складні стосунки, "Остров свободы" – про небажання належати комусь, "Заколдованные сны" – про мрії. Настав час "Трансу": в ньому багато динаміки, танцювальних треків, пісень, які сильно звучатимуть наживо". Ті чотири альбоми за три роки – швидкісний темп, але Луна каже, що складає пісні "як заведена", і що на столі лежить чимало нових. "Коли я почала писати тексти три роки тому, це стало ковтком свободи. Я пишу так багато, бо для мене пісні – можливість втекти від рутини". Наживо альбом вперше прозвучить на масштабному київському концерті 11 жовтня. Локація відповідає концепції: це кіностудія ім. Довженка, де проводить культові вечірки "Схема", а свої сети грали наймодніші електронні музиканти з усього світу. Для такого нестандартного майданчика Луна разом з режисером і художником Андрієм Рубцем готує аудіовізуальне шоу – повноцінний фільм. До презентації нового альбому співачка розширить гурт новими музикантами: на концерті буде двоє ударних – крім Сергія Балалаєва, легендарного харківського барабанника, який постійно грає з Луною, це Артем Угодников, який працює з Аліною Паш та Софією Ротару.

Твідова сукня, оздоблена лелітками, сережки, латунь, все – Louis Vuitton

У серпні Христині виповнилося 29 років. Вона стверджує, що це найкращий період її життя. "Колись ми говорили з мамою про вік, і вона зізналася, що тільки в 35 зрозуміла, хто вона і чим хоче займатися в житті. А потім сказала, глянувши на мене: "Христино, здається, з тобою це сталося років на десять раніше". Щоправда, з'явилася інша проблема: раніше мені хотілося створювати музику, але я боялася, а зараз все змінилося – багато роботи і реалізації, менше часу на життя. Жорик страшенно енергійний, весь час вимагає уваги, і я постійно шукаю баланс". Знаходити його допомагають йога, східні медитативні практики і сім'я. "Я рідко кудись виходжу. У повсякденні мене оточує дуже мало людей: Саша, син, мама з сестрою. Для мене свято, "вечірка" – це зйомка кліпу або концерт. До цього я готуюся, чепурюся".

Шовкова спідниця, штани з вовни, поліаміду і еластану, шкіряні черевики, підвіска, латунь, все – Louis Vuitton

Луна – одна з наймодніших артисток у країні. Вона була обличчям грузинського бренду ANOUKI, співпрацювала з Gucci і Saint Laurent, робила колаборації з Лілією Пустовіт і Антоном Белінським, а у власних кліпах – наприклад, останньому відео "Дельфины", легко міксує образи Alexander Wang і Paco Rabanne з вінтажною весільною сукнею 1960-х і кімоно гейші. Колись фотографиня і режисерка, Христина обожнює знімати, зніматися і в процесі готова на все.

Співачка багато говорить про те, як важливо знайти своїх людей, довіряти їм – і мати можливість вибору. "Найголовніше, чого я навчилася, коли стала самостійною артисткою, – казати "ні", відмовлятися і вибирати те, що мені ближче", – каже нова Луна.

Текст: Дарія Слободяник

Фото: Max Dutka

Стиль: Venya Brykalin

Асистент стиліста: Sveta Manoukyan

Зачіски: Pavel Lotnik

Макіяж: Vitalia

Сет-дизайн: Comilfo

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.