До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Der Diktatur: новий проєкт співачки Луни й Саші Волощука

Співачка Луна запустила новий електронний проєкт — разом із саундпродюсером Олександром Волощуком. Прем’єрний сет музиканти відіграють на фестивалі Brave! Factory вже 21 серпня.

Про те, що Христина Луна матиме електронний проєкт, чутки ходили давно. Слушна нагода випала тільки під час пандемії, коли скасували всі концерти, але водночас у музикантів з’явилася можливість більше працювати в студії та зосередитися на створенні нової музики. Ще до офіційної прем’єри довкола проєкту Der Diktatur нагромаджувалися загадки: поки музиканти не планують викладати в мережу релізи, як це робиться традиційно, — нині Der Diktatur можна слухати тільки наживо, і від цього кожен виступ буде ще ціннішим.

Реклама

"Це завжди було нашою із Сашею мрією, — розповідає про новий проєкт Христина Герасимова (Луна). — Нам завжди була цікава електронна сцена. Карантин дав змогу Саші зосередитися й написати музику :) А далі все понеслося: я приходила до нього в студію слухати, надихалася, складала щось, і ми вирішили об’єднати зусилля, адже в нас це непогано виходить. Він за синтами, я — з мікрофоном, у танці".

Партнер Христини в цьому проєкті — музичний продюсер Саша Волощук, добре відомий у київських музичних колах композитор, диджей і саундпродюсер. Саша учасник проєкту "Луна" з моменту його створення й автор музики до більшості пісень Луни, які кілька років тому так уподобала публіка. "Диктатура дисциплінованої бас-бочки на противагу сюрреалізму, що нас оточує. Все це — іронія на тему пошуку цінностей у сучасному суспільстві" — так описують сенс Der Diktatur Христина і Саша.

Автори надихнулися київською клубною культурою середини нульових, а також західними музикантами — Miss Kittin & the Hacker, Faithless, Legowelt, Giorgio Maroder. Перші демки, які вдалося послухати редакції Vogue UA, звучать сміливо й безкомпромісно.

Почути Der Diktatur наживо можна в ніч із 21 на 22 серпня на фестивалі Brave! Factory. Час виступу — 4.30 ранку, локація — сцена "Токар".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.