До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

alyona alyona і Jerry Heil посіли третє місце на Євробаченні–2024

Українські виконавиці alyona alyona і Jerry Heil у фіналі Євробачення–2024 посіли третє місце, отримавши 146 балів від національних журі і 307 від глядачів. Максимальні оцінки наша країна отримала від Литви, Мальти, Молдови, Чехії, Естонії, Грузії та Польщі.

Реклама

Нагадаємо, що постановницею виступу стала українська режисерка та номінантка на "Ґреммі" Таню Муіньо, про яку ми писали тут. "Вона надзвичайно талановита, і те, що вона робить, є дуже важливим для нас, тому що вона не тільки обдарована українка, яка почала працювати в Голлівуді. Вона зробила те, чого до неї не робив ніхто в музичній індустрії, і ми так пишаємося нею. Вона частина нашої культури", — розповідали в інтерв'ю виданню Billboard alyona alyona та Jerry Heil. Ідея номеру була складна та просто водночас — показати "єдність людей, єдність жінок, дів".

Яскравим фіналом виступу став останній груповий кадр, у зніманнях якого брали участь близько 30 людей. Всі учасники вдягнуті в образи від українських брендів, де можна розгледіти одяг TG Botanical, GUNIA Project та the COAT.

Образи самих дівчат також наповнені глибоким символізмом. У вбранні Jerry Heil поєднуються елементи з української міфології та сучасні тенденції. Художниця костюмів Маргарита Шекель поєднала ніжну сукню, яка нагадує про Мавку, з металевим плечем, що наголошує на силі українських жінок сьогодні. Багато хто побачив тут посилання на образ французької національної героїні Жанни д'Арк, а насправді ключовим референсом тут стала скульптура Архангела Михаїла, розташована на київському Майдані Незалежності. В образі alyona alyona українські мотиви поєдналися з японськими. Основою багатошарового образу стало сіре кімоно, під яким ховалася кольчуга-плахта.

Важливо, що після Євробачення alyona alyona x Jerry Heil оголошують два великі концерти в Україні — у Львові 25 червня та у Києві 28 червня. У глядачів буде змога почути головні гіти кожної з артисток, а також відчути нереальні емоції від спільних треків і головної пісні Teresa & Maria.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.