До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наївний символізм і стилістика 1980-х у новому кліпі DOROFEEVA

DOROFEEVA презентувала кліп на дуетну пісню з блогером Мішею Лебігою "А я все плакала". Легка й іронічна робота містить досить глибокі та серйозні сенси. Це музичне нагадування всім українцям про те, що замість того, щоб сваритися між собою через дрібниці, краще одне одного обіймати та підтримувати, хоча б диджитально.

Реклама

Відеоретроспектива в стилістиці 80-х наповнена простими та зрозумілими символами та метафорами, притаманними тому часу: сльоза по щоці, рука по стіні, троянди, що ранять своїми шипами, довга тінь у дверях, вітер в обличчя… Це театральна постановка в телевізійному виконанні, де героїня Наді з заплаканими очима ховає свій сум і журбу за букетом червоних троянд.

DOROFEEVA з’являється у трьох різних образах, що додають яскравих акцентів до стилістики 80-х, до якої відсилає кліп. Їх обрали серед 25 варіантів, а головний фокус зробили на українські бренди. "Мені зараз хочеться більше жіночності в стилі, тому всі образи були "мої" та дуже відображали мій поточний настрій. Я навіть гардероб відповідно оновила — придбала декілька суконь, що на мене дуже не схоже", — коментує DOROFEEVA

Класика 1980-х

Класичний образ в стилі 1980-х вдалося скласти за допомогою блискучої сукні українського бренду J'amemme з останньої різдвяної колекції. За додатковий драматизм в образі відповідають чорні прозорі колготки та довгі рукавички.

Зухвалий total red

Цей образ складається з мініспідниці Cultnaked, доповненої кроп-жакетом кастомного крою, на який перетворилося червоне пальто.

Романтичний флер

Незважаючи на тотальну зухвалість, у 1980-х був свій особливий романтичний флер, який в цьому клипі виражений за допомогою сукні і рукавичок Caustica та прикрас Namystynka. Доповнюють образ вінтажні туфлі Christian Dior та handmade-сережки, зроблені з вінтажної люстри.

Окрема увага — зачіскам та мейку. Стилістка Саша Вєтрова надихалась 1950-ми — роками, коли закінчилася війна, складними й емпатичними роками сильних жінок. Саме такою постає Надя у кліпі. Схожий настрій — у мейку: "Є така історія, що війни закінчаться, коли підвищаться дві енергії — лібідо та мортідо. Тому наприкінці війни дівчата у Нацистській Німеччині бастували та малювали вуста червоною помадою, тому що Гітлеру це не подобалося. І цим вони нібито підвищували лібідо", — каже Саша Вєтрова.

"Зачіски в цьому кліпі — щось нове для мене. Але тут я повністю довірилася Саші, і стався повний метч. Це для мене сміливий експеримент, який, мені здається, вдався" — ділиться DOROFEEVA.


Photo Іvan Khodanych @xodaniich

Director Leonid Kolosovskyi @leokolos

Style Yara @under__cover

MUAH Oleksandra Vetrova @vetrova_sasha

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.