До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 стильних кліпів режисера Алана Бадоєва

Сьогодні, 10 січня, своє 43-річчя святкує Алан Бадоєв один з найуспішніших кліпмейкерів та режисерів України. Бадоєв легенда українського шоубізнесу. У його портфоліо понад 500 кліпів, відзнятих за 15 років, співпраця з першим ешелоном музикантів від Тіни Кароль до ONUKA, і кілька фільмів.

Проте сьогодні Алан Бадоєв дедалі рідше знімає пишні та яскраві музичні відео, якими був відомий раніше, адже повністю занурений у роботу над документальною стрічкою "Довга доба". Це прониклива хроніка перших днів війни, змонтована з кадрів перших днів вторгнення, які українці знімали на власні телефони. До створення фільму долучилися 12 тисяч людей, які надсилали відео зі своїх телефонів навіть з окупованих міст. Загалом команда Алана Бадоєва отримала понад 200 тисяч годин матеріалу, з яких створила двогодинний фільм про любов, взаємопідтримку, відвагу та гідність українського народу. Всеукраїнська прем’єра "Довгої доби" в кінотеатрах відбудеться вже незабаром, після чого стрічку покажуть на телеканалі "1+1 Україна".

Реклама

Тим часом пропонуємо загадати кілька стильних кліпів Алана Бадоєв, у яких втілений його неабиякий режисерський талант:

"Нове життя", Макс Барських

Кліп на композицію Макса Барських "Нове життя" вийшов пів року тому, восени 2023-го. Це атмосферне ліричне відео, в якому артист мчить нічним Києвом за кермом розкішної автівки, співаючи про розчарування та водночас про вміння починати життя з чистого аркуша. Лаконічне і водночас ефектне відео зняте в естетиці початку 2000-х — воно триває понад три хвилини і там немає жодних подій, проте дивитися його приємно, як хороший короткометражний фільм.

"У твоїх обіймах", Ольга Полякова

Кліп Ольги Полякової "У твоїх обіймах" — перше знімання Алана Бадоєва з початку повномасштабного вторгнення. Мабуть, саме тому робота вийшла мінімалістичною й ніжною. Ми спостерігаємо артистку в порожньому ліжку, образ якого Алан Бадоєв використовує як метафору самотності жінки, яка чекає на свого коханого з війни.
"Манго", ETOLUBOV
Алан Бадоєв завжди був відомий своєї відкритістю та підтримкою нових талантів. Одна з таких артисток одеситка ETOLUBOV, з якою Алан співпрацює з 2021 року. Дебютне відео на трек "Манго" натхено шедевром "Народження Венери" Сандро Боттічеллі та знято на Сейшелах. На березі Індійського океану команда зафільмувала красиву історію із запальними танцями на тлі мальовничих краєвидів. За словами співачки, знімання відбувалося в екстремальних умовах: команда працювала майже безперервно чотири дні під тропічною зливою, що ускладнювало й так непросту хореографію кліпу.
"Ритми", DOROFEEVA та Макс Барських
Понад 5 мільйонів переглядів зібрав спільний кліп Наді Дорофєєвої та Макса Барських "Ритми" — легке, танцювальне, світле відео, присвячене дружбі та всім українцям, що розкидані світом через повномасштабну війну. Кліп знімали кілька годин поспіль у Київській області, зокрема на березі Київського моря. У кадрі багато красивих молодих людей, танців і життєвої енергії, яку так вміє транслювати через об'єктив Алан Бадоєв.
STRUM, ONUKA

Дуже цікава колаборація Алана Бадоєва і групи ONUKA. Трек Strum присвячений екологічній тематиці зокрема, необхідності переробляти сміття, і саме тому, за задумом Бадоєва, знімали відео в екстремальних умовах на величезному сміттєзвалищі у Підгірцях. Попри все, кліп бездоганно гарний, і це лише підсилює ідею. "Естетика кліпу для мене була зрозумілою відразу, тільки-ноз’явилася ідея, розповідає Алан. Я хотів підкреслити красу того місця, де люди створили звалище, і перетворити на артоб'єкт сміттєві пакети, розкидані на бездоганно зеленому полі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.