До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 найстильніших кліпів Лани Дель Рей

Естетика в кліпах Лани Дель Рей відіграє особливу роль: найкращі відео співачки можна дивитися як мініфільми. У день народження артистки — 21 червня Лана Дель Рей святкує 38-річчя — Vogue.ua вибрав вісім її найстильніших кліпів.

Young and Beautiful

Пісню представили 2013 року як саундтрек до стрічки "Великий Гетсбі". Відео дуже точно зображує епоху "шалених 1920-х", у які відбуваються події фільму й відповідно до роману Френсіса Скотта Фіцджеральда: джаз, розкішні жінки, блискучі сукні й меланхолія. У створенні кліпу брав участь Баз Лурман, режисер "Великого Гетсбі".

Реклама

Blue Jeans

Одна з найпопулярніших пісень Лани Дель Рей, яка увійшла 2012 року до альбому Born to Die. Трек присвячений парубку в блакитних джинсах і білій футболці, такому собі Джеймсу Діну наших днів. Разом з Ланою головну роль у ньому грає DJ Бредлі Сойле, симпатичний хлопець з тату, який купається в басейні разом з ліричною героїнею.

National Anthem

National Antham заснований на історії вбивства президента США, Джона Кеннеді. Впродовж семи хвилин Лана встигає змінити кілька образів: на початку вона — Мерилін Монро, яка співає свою знамениту пісню Happy Birthday, Mr. President, а в другій частині співачка грає роль Джекі Кеннеді, зачитуючи гіп-гоп у блакитній сукні й з ниткою перлів на шиї. Присвячений кліп, звісно, не так парі Джекі й Джона Кеннеді, як ілюзії американської мрії. Роль президента у відео зіграв ASAP Rocky.

Summertime Sadness

185 мільйонів переглядів на YouTube у Summertime Sadness — мабуть, на найвідомішу пісню Лани Дель Рей. Це естетське й меланхолійне відео про кохання двох вродливих дівчат, що у фіналі стрибають з висоти в нікуди. Дівчат грають Лана Дель Рей і її подруга, акторка Джеймі Кінг.

Freak

Дивакам і шаленству присвячений кліп Freak 2015 року. Головну роль у психоделічному відео грає музикант Джошуа Тілман: за сюжетом, він приїжджає до Каліфорнії, вживає ЛСД і занурюється у світ, сповнений галюцинацій. Режисер відео — сама Лана Дель Рей.

High By The Beach

У досить меланхолійному й розміреному кліпі на пісню High By The Beach на перший погляд нічого не віщує біди: співачка мляво походжає віллою на березі океану, її блакитний легкий пеньюар струмениться від вітру, а сама Лана співає. Ідилію порушує вертоліт з папараці, які стежать за співачкою. Стомившись від надокучливих фотографів, вона дістає гранатомет, схований на пляжі, і підриває вертоліт. Просто й ефектно.

Love

Love — трек, який Лана Дель Рей випустила через два роки мовчання після виходу альбому Honeymoon у 2015 році. Пісня ввійшла до п’ятого студійного альбому співачки, який вона присвятила всім свої шанувальникам. Що стосується кліпу, то космічна подорож ще ніколи не мала такого стильного або класичного вигляду, як у відео на пісню Love.

Doin’ Time

Відео Лани на кавер пісні Doin 'Time групи Sublime вийшло цілком сюрреалістичним. Кліп, що його зняв режисер Річ Лі, став своєрідним омажем класичному фільму "Напад гігантської жінки" 1958 року. У кліпі Дель Рей, розміром з хмарочос, гуляє Лос-Анджелесом, обережно переступає через шосе, щоб не роздавити машин і прямує в бік пляжу Веніс.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.